Economie

Gasunie speelt handig in op goud voor Kiran Badloe - waterstof krijgt wind in de zeilen

Gasunie in Groningen gokte en won. Het bedrijf liet vlak voor de start van de Olympische Spelen een reusachtige foto op haar gebouw plaatsen van windsurfer Kiran Badloe. Dit in de hoop dat deze hoog zou eindigen in het klassement. En inderdaad: hij won de gouden medaille. Vandaag liet Gasunie de foto van Badloe plaatsen in diverse media, en feliciteerde de windsurfer met zijn overwinning. Voor Gasunie is deze reclame aantrekkelijk om zichzelf te profileren als bedrijf dat zich inzet voor de productie van waterstof.


Leestijd: 2 minuten

Gasunie speelt handig in op goud voor Kiran Badloe - waterstof krijgt wind in de zeilen
Gasunie speelt handig in op goud voor Kiran Badloe - waterstof krijgt wind in de zeilen

De komende weken nog siert een meer dan levensgrote versie van Kiran Badloe het hoofdkantoor van Gasunie langs de ringweg A7 in Groningen. De afbeelding meet in totaal een oppervlakte van 32 bij 13,6 meter.  Het plaatsen van de afbeelding past in de Missie H2 ( het promoten van waterstof).

Missie H2

Waterstof is een belangrijke en duurzame energiedrager voor de toekomst. Dat wil Gasunie samen met Shell Nederland, Remeha, Stedin, Toyota, Port of Amsterdam en Groningen Seaports aan iedereen duidelijk maken met Missie H2. Doel van Missie H2 is om de bekendheid met de duurzame mogelijkheden van waterstof onder het Nederlandse publiek, bedrijfsleven en overheid te vergroten en een brede beweging op gang te brengen voor de energietransitie.

Ulco Vermeulen, lid van de raad van bestuur van Gasunie, vertelt er over op de website van Gasunie: “Met Missie H2 willen we de bekendheid van het Nederlands publiek met de duurzame mogelijkheden van waterstof vergroten. Waterstof is een belangrijke en duurzame energiedrager voor de toekomst. Het kan daardoor een grote bijdrage leveren aan het behalen van de Europese klimaatdoelstellingen voor 2030 en 2050. Kiran had zich met volle toewijding voorbereid op de Olympische Spelen. Gasunie staat achter hem. En intussen gaan wij óók met volle toewijding verder, met onze ogen gericht op waterstof en de energietransitie.”

Japan al verder met waterstof

Er is een duidelijke link tussen waterstof en de Olympische Spelen in Tokio. Japan is al veel verder met de integratie van waterstof in het energiesysteem. Dat het Olympisch Dorp en het vervoer in Tokio op waterstof draaien zijn daar duidelijke resultaten van.

In combinatie met voorbeelden uit eigen land wil Missie H2 de bekendheid en acceptatie van waterstof onder het grotere Nederlands publiek verder vergroten. Ulco Vermeulen: “Door de verbondenheid met wind en water, is Nederland uitstekend gepositioneerd om hét waterstofland van Europa te worden. We hebben alles in huis: de Noordzee voor offshore wind, zeehavens, kennis, en de infrastructuur.”