Economie

Partnerbijdrage

Geld lenen in Groningen? Tips lening voor Groningers

’Nait soezen, moar broezen!’ of ‘Geen woorden, maar daden’, zoals het Groningse spreekwoord luidt. Wil jij niet langer alleen praten over je dromen, maar wil je ze ook echt ten uitvoer brengen? Soms zijn er allerlei drempels die je dromen in de weg staan. Wil je een eigen bedrijf beginnen, maar vraag je je af of je dat wel kan? Zou je een eigen paard willen hebben of wil je verre reizen maken met een camper? Wil je nu eindelijk die nieuwe serre aan laten bouwen? De inhoud van je portemonnee kan een drempel vormen om je dromen ook daadwerkelijk te verwezenlijken. Geld lenen is een optie om je dromen dichterbij te brengen en er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Kijk daarbij verder dan alleen je eigen bank.


Leestijd: 2 minuten

Een goede voorbereiding

Voordat je een lening afsluit, is het belangrijk om je goed te verdiepen in de mogelijkheden. Een lening vergelijken op een vergelijkingssite loont zeker. Je start met vergelijken door je leendoel aan te geven, het bedrag dat je zou willen lenen en je geboortedatum. Op basis van de informatie die jij invult, krijg jij een overzicht van de leningen die passen bij jouw situatie. Het lenen van geld kost geld, want je betaalt er rente over. Het geleende bedrag betaal je terug met daarbovenop de rentekosten. Je hebt er dus belang bij om een lening af te sluiten met een lage rente. Bij een lening met een looptijd van meerdere jaren kan je dit al gauw honderden euro’s schelen. Vaak verschillen de voorwaarden van de leningen onderling nauwelijks en daarom bespaar je veel geld door het kiezen van de goedkoopste lening. Door te vergelijken voordat je een lening afsluit, weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.

Soorten leningen

Je kunt verschillende soorten leningen afsluiten, waarbij de persoonlijke lening de bekendste en populairste is. Bij een persoonlijke lening ontvang je het geleende bedrag in één keer en dit bedrag betaal je vervolgens in termijnen terug. Je kunt deze lening bijvoorbeeld gebruiken om een nieuwe keuken te kopen of een nieuwe auto. Je betaalt de lening in delen terug, samen met de verschuldigde rente. Het voordeel van deze lening is dat je van tevoren weet wat de hoogte is van de maandelijkse aflossingen, wat de termijn is waarbinnen je de lening moet terugbetalen en hoe hoog de rente is. Je komt daarom niet voor verrassingen te staan. Ook ontvang je het te lenen bedrag in één keer. Zeker als je een grote aankoop wilt doen, is dit praktisch.

Een andere mogelijkheid is een doorlopend krediet wat een stuk flexibeler is. Als je vaker kleinere bedragen nodig hebt, is een doorlopend krediet heel geschikt. Tijdens de looptijd mag je de eerste twee jaar onbeperkt aflossen en opnemen. De rente is variabel dus je weet niet van te voren wat de rentekosten gaan zijn.
Breng jouw dromen een stuk dichterbij met een lening die bij jou past en tegen de meest gunstige voordelen. Met onze tips over geld lenen als Groninger kom je er wel!