Economie

Gemeente Groningen blij met predikaat 'MKB-vriendelijkste gemeente van de provincie'

De gemeente Groningen is blij met – en trots op de uitverkiezing tot “meest MKB vriendelijke gemeente van de provincie Groningen. Wethouder van economische zaken Berndt Benjamins (D66) ziet dit als een mooie erkenning voor het feit at de gemeente al jaren probeert de belangen van ondernemers voor ogen te houden. Maandag kreeg Groningen daardoor een predikaat van VNO-NCW MKB Noord.


Leestijd: 1 minuut

Gemeente Groningen blij met predikaat 'MKB-vriendelijkste gemeente van de provincie'
Gemeente Groningen blij met predikaat 'MKB-vriendelijkste gemeente van de provincie'

De Gemeente Groningen is door de eigen MKB-ers in Groningen uitgeroepen tot ‘De MKB-vriendelijkste gemeente’ van de provincie. Dit is de uitkomst van een landelijk onderzoek onder zo’n 20.000 ondernemers. Wethouder Berndt Benjamins (D66) ontving dit predicaat met plaatsnaambord en oorkonde op uit handen van bestuursvoorzitter Anita Winter en verenigingsmanager VNO-NCW MKB Noord Willemiek Everts.

De verkiezing van ‘MKB-vriendelijkste gemeente’ is een tweejaarlijks onderzoek waarmee MKB Nederland gemeenten wil stimuleren om zich actief in te zetten voor een beter MKB-beleid. Hierbij worden alle gemeenten in Nederland onderzocht op onder andere hun beleid, de lokale lasten en de communicatie. Omdat het onderzoek een positieve prikkel wil geven, worden alleen de 100 beste gemeenten genoemd in de landelijke lijst en per provincie de top drie.

Deze is voor Groningen:

Top 3  Groningen

  1. Gemeente Groningen
  2. Gemeente Midden-Groningen
  3. Gemeente Veendam

“Het ondernemersklimaat voor MKB-bedrijven in onze steden en dorpen wordt in een belangrijke mate bepaald door het beleid van de gemeente en de concrete uitvoering daarvan,” vertelt Winter.

“De ondersteuning die de gemeente biedt en de relatie met ondernemers zijn vaak ook heel bepalend bij de vestigingskeuze van een ondernemer. MKB Noord wil zorgen dat ondernemers in het Noorden de ruimte krijgen om te ondernemen. Want als het ondernemers goed gaat, gaat het goed met de werkgelegenheid en de leefbaarheid in en rondom steden en dorpen. Zo zorgen MKB-ondernemers voor brede welvaart binnen de gemeente. Gemeente Groningen is het beste voorbeeld binnen de provincie. Op naar een plaats in de landelijke top! Daarin staat namelijk nog geen enkele noordelijke gemeente.”

Wethouder Economie Berndt Benjamins is blij met de titel MKB-vriendelijkste gemeente: “Wij zijn erg trots op deze titel. We proberen in ons beleid en de uitvoering daarvan altijd de ondernemer voor ogen te houden en dat heeft nu zijn vruchten afgeworpen. Daar zijn we als gemeente erg blij mee!”