Economie

Gemeente regelt met L.A.B. hulp voor creatieve ondernemers die zakelijker willen worden

Creatieve ondernemers uit Groningen en omgeving kunnen deze zomer meedoen aan L.A.B. L.A.B. staat voor ‘Learning, Adapting, Business’ en bestaat uit een serie bijeenkomsten waarin de deelnemers aan de slag gaan met onder andere verdienmodellen, marketing en sales. Het gaat om een initiatief van de gemeente Groningen, om de creatieve sector in de stad een steuntje in de rug te bieden.


Leestijd: 1 minuut

Gemeente regelt met L.A.B. hulp voor creatieve ondernemers die zakelijker willen worden
Gemeente regelt met L.A.B. hulp voor creatieve ondernemers die zakelijker willen worden

Wethouder Paul de Rook: “We willen zowel de kansen voor nieuw talent vergroten als vernieuwing in de culturele infrastructuur stimuleren. We geloven dat jong talent zorgt voor vernieuwing in de sector en we willen in de culturele infrastructuur ruimte bieden aan nieuwe genres en jonge kunstenaars. Juist voor nieuwe initiatieven is het belangrijk een steuntje in de rug te krijgen om een duurzame beroepspraktijk te kunnen ontwikkelen."

De behoefte van creatieve ondernemers om hun zakelijke kant verder te ontwikkelen is tijdens de coronaperiode alleen maar groter geworden, aldus de gemeente. Tijdens de bijeenkomsten zetten de deelnemers – onder begeleiding van zakelijke én creatieve experts – actief stappen om te groeien met hun bedrijf. In een aantal energieke en interactieve sessies, verdeeld over vier maanden, gaan de deelnemers bezig met verdienmodellen, marketing en sales. Ook worden ze voorgesteld aan een breed zakelijk én creatief netwerk, leren ze de markt beter kennen en delen ze kennis met elkaar.

Zakelijke vaardigheden

De bijeenkomsten vinden volledig corona-proof plaats. Als dat nog niet mogelijk is zijn de sessies online. Meer informatie is te vinden op de website www.labgroningen.nl.

Aanmelden

Muzikanten, (podium)kunstenaars, videomakers, game-designers, vormgevers, architecten, producenten, DJ’s en alle andere creatieve ondernemers kunnen zich vanaf deze week aanmelden voor het programma. Dat kan door contact op te nemen met: info@LABgroningen.nl.