Economie

Goede vrijdag 22 april: Bloemenjaarmarkt in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

De bloemenkramen staan op de Grote Markt, de Vismarkt, het A-kerkhof en in de Oude Ebbingestraat.

Voor veel Groningers is de bloemenjaarmarkt het startsein voor de lente!
Het (opnieuw) inrichten van de tuin hoeft niet de enige aanleiding te zijn om de bloemenjaarmarkt te bezoeken, ook het oneindige aanbod aan diverse snijbloemen, kamerplanten en tuinartikelen is een reden!

Een gezellige dag om de binnenstad te bezoeken. Wilt u, na het bezoek aan de Bloemenmarkt, nog winkelen of even iets drinken, dan kunnen de aangekochte bloemen en planten gratis gestald worden in het bloemendepot aan de Oostzijde van de Grote Markt.

Dit jaar is Groningen Hoofdstad van de Smaak; op het Waagplein is er een speciale proeverij van, ondermeer, heerlijke Groningse producten. U moet daar even kijken en proeven dat spreekt vanzelf. Maar ook kijken en luisteren naar de bekende Groninger artiesten bij de stand van RTV Noord is zeker de moeite waard! Kortom een mooie dag om de stad in te gaan en te genieten van alles wat Groningen te bieden heeft.

Voor automobilisten is het aan te raden om bij het binnenrijden van de stad de P-Bloemenjaarmarkt route te volgen. Het parkeren is op de speciale parkeerplaatsen gratis en voor drie euro (maximaal 5 personen) rijden er bussen naar het centrum. Volgt u de P-route naar het centrum dan gelden in de parkeergarages de normale tarieven.

Voor meer informatie:  www.bloemenjaarmarkt.nl