Economie

Gratis bijeenkomst voor Groningse ondernemers over digitale veiligheid

De Groninger Ondernemers Academy organiseert dinsdag 18 juni een bijeenkomst voor Groningse ondernemers over digitale veiligheid, en dus over de vraag hoe zij digitaal veilig kunnen ondernemen, zonder angst om gehackt te worden. De bijeenkomst, met topsprekers, is bedoeld voor Groningse ondernemers die zich willen verdiepen in digitale beveiliging. De bijeenkomst is gratis maar aanmelden is verplicht.


Leestijd: 1 minuut

De bijeenkomst van de Groninger Ondernemers Academy wordt mede mogelijk gemaakt door de gezamenlijke bedrijvenverenigingen en de gemeente Groningen.

De Groninger Ondernemers Academy heeft tot taak om kosteloos bijeenkomsten en trainingen te organiseren voor medewerkers, managers en eigenaren in het MKB en de detailhandel. De thema’s variëren en op dinsdag 18 juni wordt in samenwerking met Veilig Ondernemend Groningen de bijeenkomst “Veilig Ondernemen” georganiseerd, waarbij dan (digitale) veiligheid centraal staat.

Tijdens de bijeenkomst Veilig Ondernemen vertelt Xander Koppelmans als ‘De Gehackte Ondernemer’ zijn echte verhaal en vertelt hij hoe zijn bedrijf, zijn klanten en persoonlijke omgeving werden geraakt door een cyberaanval.

Politie

In één van de deelsessies die daarop volgt neemt een cyberspecialist van de Politie regio Noord Nederland de bezoekers mee bij de vraag hoe de politie te werk gaat. Aansluitend vertelt Erik Rutkens namens Cyber Security Noord je wat je kunt doen om je te beschermen tegen cyberaanvallen.

Automotive

In de tweede deelsessie, speciaal voor de automotive verhuurbranche, vertelt Martin Jansen als relatiemanager autoverhuur van de politie over de aanwezige criminaliteit binnen de autoverhuur.

De avond wordt afgesloten af met een netwerkborrel waar je onder andere een online veiligheidsscan kunt afnemen.

Kosten: Geen

Aanmelden is verplicht

Locatie: Congrescentrum Martiniplaza,

Leonard Springerlaan 2, 9727 KB Groningen.

Parkeren kan (betaald) tegenover Martiniplaza.

Kijk hier voor meer informatie en voor aanmelding.