Economie

Gratis energiebesparende producten voor MKB-ers; vooral LED-verlichting populair

Mkb-ondernemers in de gemeente Groningen kunnen 300 euro aan digitaal geld ontvangen voor het verduurzamen van hun bedrijfspand. En daarvan wordt veelvuldig gebruik gemaakt. Vooral LED-lampen en isolerend montageschuim zijn populair, zo meldt de GROC.


Leestijd: 1 minuut

Ondernemers in de gemeente Groningen kunnen via de Groningen Werkt Slim-app toegang krijgen tot de 300 digitale euro’s. Met dit geld kunnen ze bij verschillende bouwmarkten, waaronder Hornbach, allerlei energiebesparende producten aanschaffen.

De 300 euro is bedoeld voor investeringen in energiebesparende maatregelen. Hiermee wordt niet alleen het milieu geholpen, maar gaan ook de kosten voor energieverbruik omlaag, zo stelt Groningen Werkt Slim.

Een winwin dus, en daar wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt, zo zien ze bij Hornbach in Groningen. Alleen al in de eerste week van december werd daar door Groningse ondernemers bijna 3.500 euro verzilverd. Volgens de Hornbach kochten ondernemers voornamelijk energiebesparende LED-verlichting, maar ook isolerend montageschuim en slimme stekkers bleken populair. Daarnaast ging het onder meer om convectorkachels, tochtbanden, LED-kerstverlichting en infraroodpanelen.

Ondernemers die hun 300 euro nog niet hebben verzilverd: het tegoed kan tot 31 december 2023 geclaimd worden door het scannen van de QR-code. Vervolgens dient het tegoed uiterlijk 31 januari 2024 te worden gebruikt.

Dit geld is beschikbaar gesteld door Groningen Werkt Slim, een samenwerking van de vier Groninger bedrijvenverenigingen (ZuidOost, WEST, VBNO en GCC), de gemeente Groningen en provincie Groningen. De app is te downloaden in de Apple en Google stores.