Economie

Partnerbijdrage

Gronings bedrijf Delfparts wil miljoen producten in webshop - straks dé watersportspecialist van Nederland

Het Groningse Delfparts uit Farmsum zet zich in om dé watersport specialist van Nederland te worden. Aan de inzet en ambities ligt het niet. Eigenaar en Managing Director Jacob van der Kooi is duidelijk als hij vertelt over de groei-ambities: “Fysiek gezien willen we voornamelijk op het gebied van watersport een betrouwbaar en bekend adres worden voor iedereen in het Noorden.”

Om dit te kunnen bewerkstelligen zal vooral de website een belangrijke rol spelen. “Op online gebied hebben we als doel om een gerenommeerde speler te worden”, aldus Van der Kooi.


Leestijd: 1 minuut

Gronings bedrijf Delfparts wil miljoen producten in webshop - straks dé watersportspecialist van Nederland
Gronings bedrijf Delfparts wil miljoen producten in webshop - straks dé watersportspecialist van Nederland

Ondersteuning om online ontwikkelingen bij te houden

Om de groei bij te kunnen houden, heeft Delfparts de nodige expertise in huis gehaald. “Gertjan Pathuis is aangesloten bij het Delfparts team om de e-commerce kant op te pakken en ervoor te zorgen dat de site nog beter wordt op alle fronten”, aldus een tevreden Van der Kooi. Dit moet ervoor zorgen dat de onderneming online verder kan groeien. “Gertjan heeft hiervoor ook jaren een webshop gehad en beheerd. Daarnaast had hij de wens iets met watersportartikelen te gaan doen, dus de klik was direct goed!”

En dat is maar goed ook, want de onderneming heeft een duidelijke doelstelling op papier staan. “We willen graag doorgroeien naar 1 miljoen producten in onze webshop.” Dankzij het ruime assortiment van Delfparts lijkt dit goed mogelijk. “We zijn actief in de segmenten watersport, automotive, industrie, landbouw en scheepvaart.”

Vertraging in groei

Door corona heeft er een flinke rem op de groei gestaan. “De coronacrisis heeft ons behoorlijk veel vertraging gegeven met het bouwen van de webshop”, zegt Van der Kooi daarover. “Gelukkig kunnen we nu melden dat de basis van de site staat en dat we hard op weg zijn om elke week nieuwe items toe te voegen aan de shop. Ook merken we dat de webshop begint aan te trekken. Ook komen steeds meer mensen langs in onze winkel in Farmsum. Dit vinden we natuurlijk erg leuk en gezellig!”

Doorpakken

Nu is het de bedoeling dat er flink doorgepakt wordt. “Het assortiment zullen we in de toekomst uiteraard nog verder uitbreiden, ook naargelang de vraag van klanten ons moet wijzen wat in ons assortiment mist.” Eén ding is zeker: aan ambitie ontbreekt het het team van Delfparts zeker niet.