Economie

“Groningen hoort na Amsterdam bij best presterende steden van Nederland”

“Het gaat heel goed met de economie van de stad Groningen. Amsterdam doet het qua groei momenteel weliswaar het beste, maar Groningen hoort bij die steden in Nederland die het na Amsterdam het beste doen. Dat is mede te danken aan de Rijksuniversiteit en het UMCG. Maar zéker ook aan de internationale studenten: die zijn goud waard voor Groningen!”. Dat zegt vandaag prof. Jouke van Dijk, hoogleraar regionale arbeidsmarktanalyse, in een interview met de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Volgens de Groningse hoogleraar is er geen aanleiding (meer) om te somberen over de Groningse economie, en al zeker niet over die van de stad Groningen.

In de stad Groningen zijn het vooral de Rijksuniversiteit en het UMCG die zorgen voor veel werkgelegenheid. In hun kielzog zijn ook veel kleinere bedrijven ontstaan die samen zorgen voor veel nieuwe en hoogwaardige werkgelegenheid.

“En vergeet ook niet de aanwezigheid van zoveel buitenlandse studenten. De internationale studenten zijn goud waard voor Groningen! Zij zorgen voor een forse bestedingsimpuls in de Groningse economie”, aldus professor Van Dijk.

Er wordt in Groningen nog wel eens gemopperd dat er hier zoveel studenten zijn, die soms voor overlast zorgen. “Dat mag dan zo zijn: maar studenten geven aanzienlijk minder overlast dan sommige industrieën. Bovendien blijven sommigen na hun studie in Groningen, waardoor vacatures vervuld worden die zonder hen minder makkelijk te vervullen zouden zijn”.

(Het volledige interview op de Groninger Ondernemers Courant leest u hier)