Economie

Groningen krijgt prestigieuze conferentie ‘Nederland Digitaal’ - 'Dit is tópnieuws voor Stad!'

Groningen wordt in maart volgend jaar gastheer van een landelijke top-conferentie. ‘Nederland Digitaal’ is de naam van die conferentie die tal van top-politici, ondernemers en onderzoekers naar Groningen zal brengen. "Dit is echt tóp nieuws voor Groningen!", zegt Fred Hassert van Samenwerking Noord, een van de drijvende krachten om die top naar Groningen te krijgen.


Leestijd: 2 minuten

Groningen krijgt prestigieuze conferentie ‘Nederland Digitaal’ - 'Dit is tópnieuws voor Stad!'
Groningen krijgt prestigieuze conferentie ‘Nederland Digitaal’ - 'Dit is tópnieuws voor Stad!'

Het is de tweede keer dat deze conferentie Nederland Digitaal wordt gehouden, en wel van 16 tot en met 19 maart. Kabinet, ondernemers, onderzoekers, maatschappelijke organisaties en andere overheden werken op de conferentie samen aan de doelstelling om Nederland op dit vlak koploper van Europa te maken door sneller in te spelen op het hoge tempo waarmee maatschappij en economie digitaliseren. Onderdeel van de conferentie is ook het tweedaagse wetenschappelijke congres ICT.OPEN.

Initiatief van het kabinet
De jaarlijkse conferentie is een initiatief van het kabinet onder leiding van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De conferentie Nederland Digitaal is een publiek-private samenwerking waaraan ook de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), brancheorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en NLdigital meewerken met ondersteuning van ECP.

​​​​​​​Net als bij de eerste editie zal op dag twee en drie (17 en 18 maart) het congres ICT.OPEN plaatsvinden. Meer dan vijfhonderd wetenschappers en onderzoekers bij bedrijven ontmoeten elkaar rond het thema innovatie vanuit ICT-onderzoek. De organisatie is in handen van NWO en Informatica Platform Nederland (IPN).

Fred Hassert van Samenwerking Noord
Fred Hassert van Samenwerking Noord

Samenwerken met Noord-Nederland

De conferentie Nederland Digitaal sluit goed aan bij de ambities en ontwikkeling van het zogenoemde Digital Society Ecosysteem Noord-Nederland. Vandaar dat voor deze editie van de conferentie nauw wordt samengewerkt met regionale en lokale onderwijsinstellingen, overheden en bedrijfsleven verenigd in onder meer Economic Board Noord-NederlandSamenwerking Noord en Noordelijke Online Ondernemers.

Meer informatie over thema, programma, side-events, locatie en deelname is vanaf oktober te vinden op de website Nederland Digitaal.

‘Dit is echt fantastisch nieuws voor Groningen. Ik heb begrepen dat ze zelfs een speciale trein willen laten rijden om de honderden bezoekers naar Groningen te brengen. Wij kunnen in Groningen en de rest van het Noorden dan meteen laten zien waar we hier allemaal mee bezig zijn. De conferentie wordt zó groot dat tal van locaties moeten worden ingehuurd: Martiniplaza, Groninger Forum, A-Kerk of Suikerunie: die locaties hebben we straks allemaal nodig. We kunnen nu écht aan hele Nederland laten zien waar we hier allemaal mee bezig zijn op het gebied van ICT!’, aldus een enthousiaste Fred Hassert.