Economie

Groninger steigermagnaat Koos Gjaltema overleden

Koos Gjaltema, oprichter van de Gjaltema Groep, is afgelopen dinsdag op 73-jarige leeftijd overleden. Dat valt te lezen op de website van het bedrijf. Gjaltema was al enige tijd ziek.


Leestijd: 1 minuut

Gjaltema is specialist in steigerbouw en verhuur van hoogwerkers, verreikers, bouwliften en materieel. Het hoofdkantoor zit in Groningen, maar Gjaltema heeft ook vestigingen in Leeuwarden en Moerdijk.

“Zijn leven was doordrenkt met Groningse nuchterheid, gecombineerd met een krachtige ondernemersgeest die met weinig woorden en een eigenzinnige aanpak de regio wist te beïnvloeden”, zo valt te lezen op de site van Gjaltema.

“Hij heeft in de afgelopen 45 jaar niet alleen een indrukwekkende onderneming opgebouwd, maar Koos was ook een begrip binnen en buiten de zakenwereld. Zijn betrokkenheid bij anderen, waaronder zijn personeel, was diepgaand en oprecht. Koos zijn nalatenschap reikt verder dan alleen zakelijke prestaties en zal voor velen als inspiratiebron dienen voor toekomstige generaties.”

De crematie vindt plaats in besloten kring. Komende zaterdag, 2 maart, is er gelegenheid om afscheid van Koos Gjaltema, bij het bedrijf: Smirnoffstraat 17 te Groningen. Vooraf aanmelden. De vestigingen van de Gjaltema Groep zijn op de dag van de crematie, maandag 4 maart, de gehele dag gesloten.