Economie

Groningers met bijstandsuitkering mogen bijverdienen met parttime werk

Inwoners van Groningen die een bijstandsuitkering ontvangen, kunnen daarnaast ook een premie ontvangen als ze parttime gaan werken. De gemeente wil op die manier mensen met een bijstandsuitkering stimuleren om aan het werk te gaan en te blijven. Voor de maatregel is 700.000 euro beschikbaar gesteld.


Leestijd: 1 minuut

Groningers met bijstandsuitkering mogen bijverdienen met parttime werk
Groningers met bijstandsuitkering mogen bijverdienen met parttime werk

De gemeente vindt het belangrijk om bijstandsgerechtigden die parttime werken te belonen voor het werk dat ze doen. ”Werken moet lonen, ook parttime werk. De regelingen die het college nu heeft vastgesteld maken extra werken aantrekkelijker”, zegt wethouder werk Carine Bloemhoff. Bovendien is de arbeidsmarkt krap, benadrukt ze. “Het lukt veel organisaties niet of nauwelijks om voldoende personeel te krijgen. Iedereen die zijn steentje bijdraagt aan de arbeidsmarkt is dus hard nodig.”

Uitstroompremie

Inwoners die na minimaal 6 maanden bijstand langer dan een half jaar aan het werk gaan, kunnen een bedrag ontvangen van 1.200 euro. Normaal gesproken kan dit pas na 3 jaar bijstand, maar als onderdeel van het Noodpakket energiekosten en inflatie kan dat nu na 6 maanden. Met dit geldbedrag kunnen mensen zaken aanschaffen die nodig zijn om aan het werk te gaan, zoals vervoersmiddelen of nieuwe kleding. 

De inwoners van de gemeente die nu een bijstandsuitkering ontvangen worden op de hoogte gesteld van de maatregelen.