Economie

Gronings liefdesverhaal De Poolse Bruid in juni opnieuw in Onderdendam

Afgelopen zomer speelde theatervoorstelling De Poolse Bruid vier weken in een uitverkochte schuur van historische boerderij De Haver in Onderdendam, een rijksmonument in het bezit van het Groninger Landschap. Van 3 t/m 28 juni strijken twee acteurs (Lotte Dunselman en Wouter van Oord) en twee muzikanten (Bert Hadders en Joost Dijkema) opnieuw neer op het Hogeland.


Leestijd: 1 minuut

Gronings liefdesverhaal De Poolse Bruid in juni opnieuw in Onderdendam
Gronings liefdesverhaal De Poolse Bruid in juni opnieuw in Onderdendam

In 1998 verscheen de film De Poolse Bruid. De film is inmiddels Cultureel Erfgoed, won twee Gouden Kalveren, kreeg een Golden Globe-nominatie en is in Groningen nog altijd de best bekeken film ooit. Omdat het platteland in hoog tempo aan het veranderen is, nam actrice Lotte Dunselman het initiatief voor een theaterbewerking van de film waarin twee mensen uit twee verschillende culturen, door het noodlot samengebracht, elkaar leren kennen, ver weg van de bewoonde wereld.

De tekst voor deze toneelbewerking is van Jibbe Willems. Hij weet op indrukwekkende wijze woorden te geven aan het landschap, de stilte en dat wat niet gezegd wordt in de oorspronkelijke film. Een ode aan het Groninger landschap in een historische boerderij!

De Poolse Bruid speelt van 3 t/m 28 juni opnieuw in de schuur van boerderij De Haver in Onderdendam. Kaarten kosten € 27,50. Meer informatie en kaarten: www.poolsebruid.nl.

(Foto boven: Iris Pepping).