Economie

Groningse ondernemers laten deel corona-steun provincie ongebruikt

Kleinere ondernemingen in Groningen kunnen gebruik maken van een provinciale steunmaatregel in verband met corona, maar ze maken er te weinig gebruik van.


Leestijd: 1 minuut

Groningse ondernemers laten deel corona-steun provincie ongebruikt
Groningse ondernemers laten deel corona-steun provincie ongebruikt

Het betreft een regionale steunmaatregel van de provincie Groningen. De maatregel houdt in dat bedrijven met minder dan vijftig werknemers een deel van de kosten kunnen declareren die ze hebben gemaakt om hun zaak aan te passen aan de 1,5 meter samenleving. De bijdrage kan variëren van 1000 tot 2500 euro, voor uitgaven zoals bijvoorbeeld de aanschaf van spatschermen.

In het Dagblad van het Noorden van vrijdag zegt gedeputeerde IJzebrand Rijzebol (CDA) dat de provincie 1,5 miljoen euro voor de regeling had uitgetrokken, maar dat er nog maar een paar ton is uitgekeerd.

Overigens heeft de provincie Groningen nog een andere maatregel in petto voor kleinere ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren. Voor deze regeling is 11,5 miljoen euro gereserveerd.

Die regeling had afgelopen zomer klaar moeten zijn, maar er is vertraging ontstaan. De gedeputeerde denkt dat de regeling, – die ingezet kan worden wanneer blijkt dat er gaten zijn in landelijke regelingen – eind dit jaar klaar is en dat mensen dan een aanvraag in kunnen dienen.