Economie

Groningse ondernemers naar internationale waterstofbeurs in Bremen

Een groep van bijna 40 Groningse ondernemers stapt woensdag in een bus naar ‘s werelds grootste internationale waterstofbeurs, de Hydrogen Technology Expo Euro 2023 in Bremen. Het doel? Kennis ophalen en contacten leggen. “En we willen heel graag laten zien dat er in Groningen ook echt iets gebeurt.”


Leestijd: 1 minuut

Dat schrijft de Groninger Ondernemers Courant. De Hydrogen Technology Expo is een internationale leveranciersbeurs met de laatste innovaties op het gebied van waterstof. Zelf staat de gemeente Groningen er ook met een stand, waar zes ondernemers uit Noord-Nederland hun innovaties laten zien: Holthausen, WE – doubleyouenergy, CGI, Autonational, Eekels en Lambert Instruments.

“Zo’n beurs is voor Groningen natuurlijk een uitgesproken kans om zich te presenteren als hydrogen valley”, zegt Simon Poelstra van de gemeente Groningen, die het evenement samen met onder andere Hemmo de Groot, Dörte Mirau en Ellen Bosma organiseert. “En daarnaast is het voor bedrijven natuurlijk een mooie kans om contact te leggen met bedrijven uit andere landen. Innovaties op het gebied van waterstof zijn een mondiale ontwikkeling. Wie weet wat ondernemers van elkaar kunnen leren of hoe ze elkaar kunnen helpen in de keten.”

De busreis naar de beurs wordt georganiseerd door de gemeente Groningen en EnTranCe. De deelnemende ondernemers kunnen naast een rondgang over de beursvloer ook een aantal pitches bezoeken van ondernemers uit Nederland, Duitsland en Schotland. 

Dat de ondernemers met kennis terug gaan komen staat vast, maar de beurs biedt ook een mooie gelegenheid om contacten te leggen. Poelstra: “Ze komen terug met een kruiwagen voor nieuwe ideeën, contacten en misschien zelfs wat verkooporders. Maar bovenal kunnen we met elkaar laten zien wat Groningen te bieden heeft als hydrogen valley.”