Economie

Groningse ondernemers zorgen samen voor 500 cadeaus voor Groningse kinderen

Zo’n vijfhonderd kinderen in Groningen krijgen vandaag of morgen een glimlach op hun lippen wanneer Sinterklaas een cadeau komt bezorgen. De cadeaus zijn Sinterklaas ter hand gesteld door de Noordelijke Online Ondernemers (NOO), een vereniging van ondernemers in de online-sector.


Leestijd: 1 minuut

Groningse ondernemers zorgen samen voor 500 cadeaus voor Groningse kinderen
Groningse ondernemers zorgen samen voor 500 cadeaus voor Groningse kinderen

De vereniging deed mee aan een actie van Omarm Groningen, een initiatief om het bedrijfsleven te ondersteunen om ook maatschappelijk verantwoord actief te zijn, naar een idee van Yspeert Advocaten.

‘Eén van onze leden vertelde dat Sinterklaas nog wat cadeaus kon gebruiken. Toen ik dat meldde bij onze leden waren velen onmiddellijk bereid om een bijdrage te leveren. Uiteindelijk kregen we vijfduizend euro bij elkaar, en daarmee hebben we de vijfhonderd cadeaus kunnen kopen’, vertelt NOO- voorzitter Alex van Ginneken.

Gelukkig is één van de leden de webwinkel Frank.nl, en deze kon ervoor zorgen dat bijna driehonderd cadeaus ingepakt en al konden worden aangeleverd. Het overige budget kon worden besteed bij een lokale leverancier.

Alle pakketjes gingen vervolgens naar Irma Noorbergen van Omarm Groningen. En zij zorgt ervoor dat de pakjes terecht komen bij De Voedselbank, De Zeecontainer en bij Stichting Ik Trakteer (Oosterparkwijk). Deze zorgen er voor dat de cadeaus bij de kinderen terecht komen. Op de foto boven neemt Stichting ‘Ik trakteer’ de cadeaus in ontvangst.

‘Kortom: zelf hebben we er niet al te veel werk aan gehad, want het zou een behoorlijke klus zijn om vijfhonderd cadeaus te moeten inpakken. Dat hoefde dus allemaal niet, dat werd geregeld door Omarm Groningen. Dit was de eerste keer dat we hebben meegedaan, maar op deze manier werkt het prima, en het geeft ons zelf ook een fijn gevoel dat we kinderen die het zwaar hebben in Groningen ook eventjes een klein beetje blij kunnen maken’, aldus Alex van Ginneken.