Economie

Groningse weddingplanners geven samen met noordelijke levaranciers een volledig verzorgde bruiloft weg

Het Groningse weddingplanbedrijf Weddingplanners at Work geeft in samenwerking met twaalf andere noordelijke leveranciers gratis een volledig verzorgde bruiloft weg. De bruiloft, ter waarde van 24.500 euro, is bedoeld voor een stel ‘dat dit verdient’.


Leestijd: 2 minuten

Foto | Marleen Annema
Foto | Marleen Annema

Eline de Groot en Willeke Hoekstra, eigenaren van Weddingplanners at Work, kwamen op het idee tijdens een bruiloft die zij eerder dit jaar organiseerden. De bruiloft van het bruidspaar moest drie keer verplaatst worden. In eerste instantie vanwege de coronapandemie en de keren daarna in verband met het plotselinge ziektebed van de bruidegom. Tijdens de bruiloft, die uiteindelijk dit jaar kon plaatsvinden, was de bruidegom nog steeds herstellende van een hersenbloeding die hem deels verlamd had.

“In het hele programma hebben we hier rekening mee gehouden”, vertelt De Groot. “Zo was de dag korter en was er geen feest.” Dat maakte de bruiloft eigenlijk juist heel bijzonder en extra warm, vonden de dames. “We gunnen het iedereen om een dag als deze zorgeloos te kunnen beleven, ondanks een moeilijke situatie.”

De weddingplanners besloten om tijdens de laatste dagen van het jaar een actie op te zetten met collega’s uit de branche. De vaste leveranciers van de twee waren zo enthousiast dat er binnen een week een volledig verzorgde bruiloft ter waarde van 24.500 euro was neergezet.

Naast Weddingplanners at Work doen de volgende leveranciers mee: Anouk Wubs (foto’s), Tales of Tomorrow (trouwfilm), MOOI OOK (uitnodigingen), I Do Visagie (haar en make-up), Sonja Spreekt en Verbindt (Babs), Peggy Bouwer (livemuziek), Bakmeisje (taarten), RIIS Music (livemuziek tijdens borrel of diner), De Groote Wielen (locatie), DGS Events (foodtruck). Weddingplanners at Work organiseren de boel en verzorgen daarnaast de bloemen en aankleding met behulp van materialen van Spijkerman Evenementenverhuur en Lumen Lichtletters.

Tot en met 1 januari 2024 kunnen mensen zichzelf of een ander stel met trouwplannen nomineren om de gratis bruiloft te winnen. Tussen 3 en 7 januari kan er op de website van Weddingplanners at Work gestemd worden op de bruidsparen. De winnaars worden op 8 januari 2024 bekend gemaakt via de social media accounts van Weddingplanners at Work.