Economie

Partnerbijdrage

Grote stad, grootse vloer

Ben jij toe aan een mooie, nieuwe vloer? Denk dan zeker eens na over de gietvloer. Waar deze vloer voorheen vooral straalde in de industrie en het bedrijfsleven, vinden meer en meer mensen de weg naar deze prachtvloer in de woning. En dat zorgt weer voor mooie afwerkingen die vooral in een woning een knusse uitstraling bieden. In dit artikel lees je over de gietvloeren en waar je zo’n vloer kunt kopen in de Randstad.


Leestijd: 2 minuten

Grote stad, grootse vloer
Grote stad, grootse vloer

Wanneer je kiest voor een gietvloer Utrecht, ben je verzekerd van een hele sterke vloer. Je kunt dus jaren plezier van de vloer hebben, zonder dat de vloer afslijt, afbreekt of door vocht minder mooi wordt. De vloer is namelijk ook waterdicht. Dat is ideaal, want zo hoef je niet direct in de weer met handdoeken als je wat water knoeit of een hond een ongelukje heeft gehad. Ook kun je dankzij de waterdichte eigenschap deze vloer prima gebruiken in de badkamer of de garage. 

Wil je er in Amsterdam lekker warmpjes bijzitten? Met een gietvloer Amsterdam kun je gewoon vloerverwarming kiezen. Dat is enorm fijn, want zo hoef je geen radiators of buizen weg te werken. Daarnaast krijg je geen koude voeten en het is heerlijk om zo nu en dan even lekker op de vloer te zitten. Dankzij het polyurethaan en de minimale dikte van de vloer (2 à 3 millimeter) laat de vloer goed warmte door en houdt de vloer ook warmte vast.

Een gietvloer Rotterdam kan in de meest prachtige designs geleverd worden. Wil je een stoere, robuuste, industriële vloer? Kies dan voor een betonlook afwerking. Zo kun je kiezen voor microcement, of een Beton Cire afwerking. Beton Cire is ook prima toe te passen op wanden, muren en aanrechtbladen. Ook woonbeton wordt vaak gekozen. Dit is een cementgebonden gietvloer die een warme, knusse uitstraling geeft aan de vloer.

Wil je een mooie, strakke vloer? Dan kun je ook kiezen voor één kleur gietvloer. Bijvoorbeeld een mooie antracieten vloer, of juist licht beige. Maar de gietvloer kan ook worden gegoten met meerdere kleuren. Hierdoor krijg je een prachtig, uniek design. De kleurenkeuze is enorm. Je kunt zelfs een afbeelding of logo in de vloer laten gieten. Dat is ook voor bedrijven enorm handig.

Wanneer je een vloer in de garage wilt hebben, kun je het beste kiezen voor een gietvloer met epoxy. Epoxy is goed bestand tegen een zware belasting, maar ook vet, vuil en andere chemicaliën maken geen kans. Dit type vloer wordt ook veel gebruikt in bijvoorbeeld de chemische industrie. Wanneer je kiest voor een gietvloer in de garage, kun je ook gaan voor een vloercoating. Deze wordt over de betonnen ondervloer heen gelegd. Dit kun je transparant laten doen, maar je kunt dan ook kiezen voor bijvoorbeeld een metallic afwerking. Dit is ook voordeliger dan een gehele gietvloer. Met een gietvloer in huis of in de garage ben je verzekerd van een vloer waar je jarenlang plezier van kunt hebben.