Economie

Harm Post benoemd tot ‘boegbeeld’ voor maritieme ontwikkeling Urk

Harm Post, enkele jaren geleden gestopt als directeur van Groningen Seaports in verband met zijn pensioen, gaat een nieuw avontuur tegemoet. Onlangs nog kwam er een einde aan zijn voorzitterschap bij de Commercieele Club Groningen. Vanaf 1 juni is hij benoemd in een functie om een voortrekkersrol te gaan vervullen bij de ontwikkeling van de maritieme sector op Urk.


Leestijd: 1 minuut

Harm Post benoemd tot ‘boegbeeld’ voor maritieme ontwikkeling Urk
Harm Post benoemd tot ‘boegbeeld’ voor maritieme ontwikkeling Urk

Eind vorig jaar sloten de provincie Flevoland en het Rijk samen met haar regionale partners een Regio Deal. Een initiatief om de economie en daarmee de brede welvaart van Noordelijk Flevoland een impuls te geven door de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving, innovatie en talent te stimuleren. Om deze ontwikkeling extra kracht bij te zetten starten per 1 juni Harm D. Post als boegbeeld en Karin Senf als Business Developer om het maritiem cluster op Urk te versterken.

Harm Post kan niet wachten aan de slag te gaan voor het maritiem cluster Urk. Naast bestuurlijke ervaring brengt Post jarenlange maritieme ervaring mee voor zijn nieuwe rol. Post: ‘Een rol waarin ik al mijn opgedane kennis en mijn netwerk kan inzetten om een kansrijk en bijzonder cluster te verstevigen, meer toekomstbestendig te maken. Als boegbeeld ga ik me hard maken om het Maritieme Cluster Urk te verbreden door het aantrekken van nieuwe bedrijven en innovatieve projecten bij de ondernemers los te krijgen en Nederland te laten inzien dat Urk meer is dan alleen visserij’.