Economie

Het Hogeland wil grotere bedrijventerreinen

Het Hogeland wil bedrijfsterreinen uitbreiden. Vooral in Winsum, Bedum, Uithuizen en in de haven van Lauwersoog is vraag naar kavels. Dat meldt Dagblad van het Noorden.


Leestijd: 1 minuut

Het Hogeland wil grotere bedrijventerreinen
Het Hogeland wil grotere bedrijventerreinen

Tot 2035 is er behoefte aan ongeveer 13 hectare. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente zelf. De meeste bedrijven willen graag in het eigen dorp blijven, zo blijkt, en Het Hogeland wil daaraan tegemoetkomen. Wel moeten ondernemers zich op een van de huidige dertig industrieterreinen vestigen en ook daar uitbreiden.

In Winsum wordt bedrijventerrein Het Aanleg uitgebreid en ook industrieterrein Boterdiep in Bedum moet groter, vindt de gemeente. De meeste raadsleden kunnen zich vinden in uitbreiding van de terreinen, zo blijkt uit het raadsoverleg van woensdag. Wel vinden ze dat er meer oog moet komen voor de aankleding en uitstraling. De gemeente zou het liefst zien dat er op de grotere terreinen parkmanagers komen die zorgen dat bedrijven samen verantwoordelijk zijn voor de (aankleding van) bedrijfsparken. Maar de meeste ondernemers zitten hier niet om te springen, aldus de gemeente.