Economie

Partnerbijdrage

Het nut van de juiste opslagcontainer om je ruimtegebrek op te lossen

Containers zijn anno 2022 multifunctioneel. Je ziet ze op vrachtschepen om goederen te vervoeren, of op vrachtvervoer per spoor of over de weg. Je ziet zelfs mensen die de woningnood het hoofd bieden door een container te laten inrichten plaatsen als woonunit. Maar containers kunnen ook uitsteken van pas komen als je opslagruimte nodig hebt. We bespreken het nu van het kiezen van de juiste opslagcontainer om je ruimtegebrek op te lossen.


Leestijd: 2 minuten

Het nut van de juiste opslagcontainer om je ruimtegebrek op te lossen
Het nut van de juiste opslagcontainer om je ruimtegebrek op te lossen

Een opslagcontainer huren

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je in een tijdelijke situatie terecht komt waarbij het nodig is om een tijdelijk onderkomen te vinden voor spullen die je thuis niet kwijt kunt. Dan wil je natuurlijk niet een container hoeven te kopen. Gelukkig is er dienstverlening beschikbaar waarbij je een tijdelijke opslagcontainer aan huis kunt krijgen. Huur bijvoorbeeld een 20ft container voor meubelopslag om je tijdelijke gebrek aan opslagruimte op te lossen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wél een permanente opslagmogelijkheid wilt creëren. In dat geval kun je natuurlijk wel overwegen om een opslagcontainer te kopen. Ze zijn in verschillende maten te verkrijgen. Naast de eerdergenoemde 20ft container kun je kiezen voor een 6ft, 8ft of 10ft container als je minder opslagruimte nodig hebt, of een 40ft of 45ft container als je juist veel opslagruimte nodig hebt. Het verschil in formaat zit hem in de lengte. De breedte en de hoogte zijn standaard.

Verschillende typen containers

Een container is een container, denk je wellicht. Maar dat is niet helemaal voor. Verschillende typen containers zijn specifiek gemaakt voor het doel dat ze dienen. Zeecontainers moeten aan hoge eisen voldoen voor de opslag en het vervoer van goederen. Transportcontainers moeten wind- en waterdicht zijn en tegen verplaatsing kunnen, maar hoeven niet aan dezelfde hoge eisen te voldoen. Een opslagcontainer is ook wind- en waterdicht, maar is vaak gemaakt van lichter materiaal dan transportcontainers. Opslagcontainers zijn zeker stevig en betrouwbaar, maar kun je beter zo min mogelijke verplaatsen. Ze zijn gemaakt als veilige haven voor je spullen én om ongedierte buiten te houden.

Typen opslagcontainers

Dan is het ook nog zo dat de ene opslagcontainer de andere niet is. Wil je antieke meubels opslaan in een opslagcontainer? Dan ben je het beste af met een verhuiscontainer met een gelakte vloer die je antieke meubels beschermt. Maar wil je makkelijk bij de container kunnen komen, dan is het ook mogelijk om voor open top container te gaan met een dekzeil of een hard top. Het is dus belangrijk om goed te overwegen wat voor het meest jou van belang is en je goed te laten adviseren over wat voor opslagcontainer het meest passend is.

In een tijd waarin we steeds vaker genoeg moeten nemen met beperkte leefruimte omdat betaalbare huizen steeds kleiner worden, biedt de opslagcontainer mogelijkheden om bezittingen toch te kunnen behouden door ze in de container op te slaan. Dat levert wel extra kosten op, maar het moeten vervangen van spullen die je weg hebt gedaan wanneer je ze wel weer kunt gebruiken kost waarschijnlijk meer.