Economie

Partnerbijdrage

Hoe kun je je containers camoufleren?

Je neemt al die tijd om je voortuin er mooi uit te laten zien, en dan wordt hij verpest door die lelijke afvalcontainers. Ze zien er gewoon lelijk uit aan de voorkant van je huis. We voelen je pijn, we hebben het allemaal ervaren. Het is echter goed mogelijk om de containers te camoufleren zodat je tuin mooi blijft en je alsnog gebruik kunt maken van de vuilnisbakken. Dit is mogelijk door een container ombouw te kopen of te maken, maar er zijn nog meer manieren. Hieronder lees je hier meer over!


Leestijd: 2 minuten

Hoe kun je je containers camoufleren?
Hoe kun je je containers camoufleren?

Je kunt altijd vals spelen en een kant-en-klare opslagruimte voor je rolcontainers kopen. Die bieden een handige vermomming als je drie of meer bakken hebt, je moet dan dus een container ombouw 3 containers kopen. Maar je kunt de opslagruimte nog aanpassen zodat hij beter bij je voortuin past. Je kunt hem verven of er wat bloemen of bomen omheen planten. Als je handig bent met gereedschap en omheiningen, kun je zelfs overwegen om je eigen scherm of omheining te bouwen om de rolcontainers in je tuin te helpen verbergen. Zo bespaar je een hoop geld en heb je je vuilnisbakken vermomd zoals je dat wilt!

Een waarschuwing voordat je dit overweegt: informeer eerst bij de gemeente voordat je je afvalbak schildert of van stickers voorziet. Wij denken dat sommige gemeenten zullen weigeren om een rolcontainer op te halen als deze is veranderd. Als je wel toestemming krijgt, zijn stickers of verf een goede keuze. Deze zelfklevende afdekhoezen voor rolcontainers zijn er in verschillende kleuren en patronen, zoals bladerhagen, rozen of zonnebloemen. De vuilnisbak kan dan zo worden gemaakt dat hij zich vermengt met de bloemen in je tuin zodat je niet eens een container ombouw 4 containers nodig hebt.

Dit vergt wat geduld, maar het sluit naadloos aan op je tuin. Zorg ervoor dat de bloemen en bomen die je plant hoog genoeg zijn om de bakken te bedekken. Als je korte planten krijgt, zul je creatief moeten zijn met de potindeling of hoge bakken moeten kopen. Het is wel aan te raden een haag te plaatsen om de planten af te schermen. Je kunt de rolcontainers perfect verbergen en er toch in enkele seconden bij kunnen. Als je bloemen kiest met lekkere geuren, verberg je ook de vreselijke geur van de vuilnisbakken.

Een verhoogde plantenbak zonder deur is misschien wel een van de meest ingenieuze manieren om afvalcontainers in je voortuin te verbergen. We kunnen begrijpen waarom mensen er zo van houden, want het resultaat kan er prachtig uitzien als je er planten op hebt gezet. In plaats van de bouw van deksels, muren, en deuren, kun je een eenvoudige verticale omheining installeren waar je bakken onderdoor kunnen rollen. Daarop kun je al je favoriete bloemen planten. Met de laag groen erop, zal niemand de rolcontainers eronder opmerken.