Economie

Holland Malt investeert in nieuwe installaties moutfabriek in Eemshaven


Leestijd: 1 minuut

Het belangrijkste basisproduct voor mout (waar uiteindelijk bier van wordt gemaakt) is gerst. Deze brouwgerst wordt binnengebracht bij Holland Malt in de Eemshaven en wordt gemodificeerd tot mout. Vanuit de Eemshaven exporteert Holland Malt dit mout over de hele wereld voor de fabricage van bier op doelkwaliteit door diverse brouwerijen.

Drooginstallatie
Het mout ondergaat een kwaliteitsverbetering doordat er op basis van de nieuwe drooginstallatie extra gedroogd kan worden. Dit voorkomt dat er door o.a. vocht schadelijke schimmels in het product terecht komen en negatieve effecten op het mout veroorzaken.

Opzakinstallatie
Tot nu toe vind de export plaats met containers (in bulk) en vooral via schepen. Sinds kort is het nu ook mogelijk om in zakken van 25 kg of 50 kg het mout te exporteren. De nieuwe opzakinstallatie zorgt ervoor dat de zakken op een deskundige,arbo-verantwoordelijke en kosten concurrente manier worden verladen.

In de Eemshaven realiseert Holland Malt met één van de modernste moutfabrieken ter wereld kwaliteit mout. Ondanks de investeringen blijft de capaciteit van de productie van mout voor Holland Malt hetzelfde. Het bedrijf streeft er echter naar om door deze investering in kwaliteit en nieuwe logistieke wegen een extra concurrerende positie op de markt te veroveren. In Holland Malt investeren Bavaria, Agrifirm en bijna 600 graantelers samen met visie in rendement voor de brouwgerstketen.