Economie

Partnerbijdrage

Zo benut je de ruimte in je badkamer optimaal

Beschik je over een kleine badkamer en wil je de beperkte ruimte optimaal benutten? In dit artikel lees je hoe je in een kleine badkamer kunt genieten van een douche, ligbad én sunshower. Daarnaast lees je hoe je de ruimte optimaal benut met een passende wastafel en kom je erachter hoe je zorgt voor voldoende opbergruimte.


Leestijd: 2 minuten

Zo benut je de ruimte in je badkamer optimaal
Zo benut je de ruimte in je badkamer optimaal

Idealiter kies je voor een inloopdouche met glazen wand wanneer je een kleine badkamer hebt. Wil je toch genieten van een bad in je kleine badkamer? Combineer je bad en douche dan in een douchebad. Ligbaden zijn eenvoudig af te schermen met een badwand. Hierdoor kun je staand douchen, zonder dat het water overal naartoe spat.

Een dubbele wastafel is handig wanneer je met meerdere personen een huishouden vormt. Helaas neemt een dubbele wastafel veel ruimte in beslag. Kies daarom voor een enkele en ondiepe wastafel of waskom. Hiermee benut je de beschikbare ruimte optimaal en oogt je badkamer ruimer. Daarnaast is er meer ruimte vrij, dan wanneer je kiest voor een dubbele wastafel.

Maak je enkele wastafel of waskom compleet met een enkel wastafelmeubel. Een kleine badkamer oogt al snel rommelig. Zorg daarom dat je alles zo netjes mogelijk en achter deuren opbergt. Kies voor zwevende badmeubels. Hierdoor blijft de vloer vrij, waardoor je meer loopruimte hebt en overal makkelijk bij kan wanneer je schoonmaakt. Daarnaast oogt je badkamer ruimer wanneer je kiest voor zwevende badkamermeubels.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe badkamerinrichting, kom je ongetwijfeld talloze mogelijkheden tegen voor een spa in eigen badkamer. Denk je dat dit onmogelijk is in een kleine badkamer? Je hebt het mis! Kies voor een inbouw sunshower. Een sunshower hangt in de douche en bestaat uit zowel infraroodlampen als uv-lampen. Hierdoor krijg je een gezonde teint tijdens het douchen en kom je ook nog eens helemaal tot rust. Een inbouw sunshower neemt geen extra ruimte in beslag. Ook in een kleine badkamer kun je dus genieten van een echt wellness gevoel!

Een kleine badkamer, blijft helaas altijd een kleine badkamer. Gelukkig kun je de badkamer ruimer laten lijken door gebruik te maken van reflectie. Hang voldoende spiegels op en kies voor spotjes verspreid over het hele plafond. Je zult zien dat de badkamer zowel ruimer, als lichter lijkt en hierdoor een stuk ruimer aanvoelt.