Economie

Partnerbijdrage

Housewood, specialist in houten gevelbekleding, opent nieuw kantoor op Suikerunie-terrein Groningen

Het stad-Groningse bedrijf Housewood, specialist op het gebied van houten gevels, heeft afgelopen twee jaar honderden woningen en kantoren voorzien van houten gevelbekleding. En nu was ook het eigen bedrijfspand aan de beurt: vorige week werd het spiksplinternieuwe bedrijfspand aan de Suikerlaan 32 c op het Suikerunieterrein officieel geopend. Eigenaar en directeur Tymen Boo: “We zijn erg blij met ons eigen pand. Mensen zijn van harte welkom om hier een kijkje te nemen. Niet alleen naar ons pand, maar ook naar alle soorten hout, of naar de mogelijkheden die we hier tonen. Iedereen is welkom: voor een praatje of om zelf te timmeren.”


Leestijd: 2 minuten

Housewood, specialist in houten gevelbekleding, opent nieuw kantoor op Suikerunie-terrein Groningen
Housewood, specialist in houten gevelbekleding, opent nieuw kantoor op Suikerunie-terrein Groningen

“Ja, we zijn erg blij met ons eigen pand. Mensen zijn van harte welkom om hier een kijkje te nemen. Niet alleen naar ons pand, maar ook naar alle soorten hout, of naar de mogelijkheden die we hier tonen. Iedereen is welkom: voor een praatje of om zelf te timmeren,’ zegt Tymen vrolijk.

Hij heeft ook wel reden om met enige trots naar z’n bedrijf te kijken. Want sinds de oprichting is er zeer veel gebeurd, en heeft Housewood zich ontwikkeld tot één van de weinige specialisten in houten gevelbekleding in Nederland.

Hij werkte eerst zeven jaar in de houthandel, voor hij in 2020 voor zichzelf begon. Naar zijn idee zou het prettig zijn voor klanten wanneer er een bedrijf zou zijn dat zich uitsluitend zou richten op houten gevels, en dat maatwerk zou leveren. En vooral ook: duurzaam.

“Voor ons is het belangrijk dat we een duurzaam product bieden. Ons hout is FSC-gecertificeerd. Wij willen maatschappelijk verantwoord ondernemen en de aangeboden producten vallen binnen de hoogste duurzaamheidsklasse. Om de uitgestoten CO2 te compenseren doet Housewood bij elke bestelling bovendien een donatie aan Trees For Life”.

Het hout dat wordt ingekocht het hangt in principe ook zeer lang aan de gevel, en daarna kan het weer hergebruikt worden. Ook in dat opzicht is het duurzaam.

Volgens Tymen zitten er nog meer voordelen aan hout: het is vaak ook mooi, stijlvol en tijdloos.

De afgelopen twee jaar maakte Housewood een vliegende start. Veel woningkopers vinden het prettig om met een specialist te spreken. “Wel werd het door corona even lastig, want mensen konden niet naar de showroom komen. Maar we kregen al snel ervaring met video-overleg met de klant. Ook zijn we dozen met voorbeelden van hout naar de klant gaan sturen. Dat werd zeer gewaardeerd, en die manier van werken hebben we nu nog steeds.”

Inmiddels heeft Housewood zo’n 400 projecten gerealiseerd. Vele daarvan zijn terug te vinden op de website van Housewood. “Deze projecten vormen er samen ons allermooiste visitekaartje”.

“Ik denk dat we nu een heel mooi bedrijf hebben. We krijgen hier te maken met klanten die bouwen, en die zijn meestal vrolijk, want ze zijn met leuke dingen bezig. Daar worden wij zelf dan ook weer blij van. En als het eenmaal klaar is, dan zijn wij net zo trots als onze opdrachtgever. Ik hoop dat we vanuit ons nieuwe kantoor op het Suikerunie-terrein dan ook nog veel mooie projecten mogen helpen realiseren”, aldus Tymen Boon.

Foto boven: Tymen Boon met zoon Nathan en vader Chris die de opening verrichtten.