Economie

IJsbaan Kardinge voor de rest van het seizoen gesloten

De IJsbaan Kardinge is met onmiddellijk ingang voor schaatsers gesloten. Het complex zal worden ingezet als vaccinatielocatie. De directie van Kardinge meldt:>>


Leestijd: 1 minuut

“Naast de huidige coronamaatregelen en de berichten van de Rijksoverheid kregen wij ook de vraag van GGD Groningen om de ijsbaan Kardinge als vaccinatielocatie te gaan gebruiken. Hierdoor is het besluit om de ijsbanen voor de rest van het seizoen gesloten te houden helaas onvermijdelijk.

Zoals voor alle sporten, is corona ook van grote invloed op het schaatsseizoen geweest. Vorige week was er nog hoop dat de ijsbanen misschien open zouden kunnen gaan. Maar door de actuele berichten van de Rijksoverheid over corona en de maatregelen is duidelijk dat beperkende maatregelen, in welke vorm dan ook, nog wel een tijd zullen voortduren.

Een andere belangrijke reden is dat GGD Groningen de ijsbaan nu kan gebruiken als vaccinatielocatie. De ijsbaan Kardinge is daarvoor, als het om grootte en ligging gaat, ideaal. Daarom hebben we helaas moeten besluiten om de ijsbanen voor de rest van het seizoen te sluiten”.