Economie

In Groningen is het glas meer dan halfvol...! (volgens artificial intelligence)

In Groningen is het glas nog steeds, ondanks de bevingsellende en de nasleep daarvan, meer dan halfvol, en de zon gaat schijnen. Althans: volgens het op artificial intelligence gebaseerde ChatGPT. Dat maakte unieke illustraties die de economische situatie van de provincie Groningen symboliseren.


Leestijd: 1 minuut

De illustraties zijn gemaakt door het programma Dall-E dat is gekoppeld aan ChatGPT. De redactie van de Groninger Internet Courant (GIC) vroeg om een illustratie te maken die aangeeft dat in Groningen het glas halfvol is, en dat het niet terecht is om altijd maar te doen alsof het hier alleen maar kommer en kwel is, en het glas dus steeds maar half leeg is.

Bovendien, en dat wordt ook nog wel eens vergeten, heeft Groningen zeer flitsende en florerende bedrijfstakken en bedrijven die tot de beste ter wereld behoren. Zoals de scheepsbouw, zetmeelindustrie, medische technologie, biotechnologie, ICT, waterstof en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Groningen heeft dus doodgewoon óók bedrijven die van Europees of wereldniveau zijn, en die tot de top behoren.

Dat gegeven werd door Dall-E vertaald in bijgaande illustratie.

Kop op dus, Groningen!

Op de onderste illustratie de visie van Chat GPT op Groningen, 2050. Beetje vreemde visie misschien. Maar er is veel schone bedrijvigheid, en veel groen rond de flink gegroeide stad.