Economie

Informatieve fietstour met Bedrijvenvereniging WEST langs Ring Zuid

Bedrijvenvereniging WEST organiseerde vrijdag een fietstour langs Ring Zuid in Groningen. Geïnteresseerden konden zo een kijkje nemen hoe de werkzaamheden verlopen en wat er de komende tijd te gebeuren staat.


Leestijd: 1 minuut

Informatieve fietstour met Bedrijvenvereniging WEST langs Ring Zuid
Informatieve fietstour met Bedrijvenvereniging WEST langs Ring Zuid

Dat schrijft de Groninger Ondernemers Courant (GROC). De fietstour begon om 15:30 uur en leidde langs de maquette en twee uitkijkpunten. Daar praatte een gids de aanwezigen bij over het bouwproces rondom Aanpak Ring Zuid. Na afloop van de fietstocht volgden een korte presentatie en een borrel in het informatiecentrum van Groningen Bereikbaar. 

De ombouw van de zuidelijke ringweg is voor Groningen een belangrijk project voor het verkeer rondom de noordelijke hoofdstad. Het project moet in 2024 klaar zijn. Groningen Bereikbaar en Bedrijvenvereniging WEST laten samen graag zien welke stappen er in het project zijn gezet en de komende periode nog worden gezet. 

“Waar Groningen Bereikbaar het liefst zo min mogelijk verkeer in deze periode ziet verschijnen, hebben winkeliers en ondernemers juist behoefte aan reuring en bedrijvigheid. Dat is een spannend evenwicht. De fietstocht is er om draagvlak bij ondernemers te creëren voor het project, een van de grootste bouwprojecten van Nederland”, legt Klaas Holtman van WEST uit. “Nu even door het zuur, om straks samen goed verder te kunnen.”