Economie

Partnerbijdrage

Je Groningse start-up bedrijf lokaal promoten doe je zo

Je bedrijf promoten kan zowel online als offline. Afhankelijk van het doel van de promotie, kan flyeren een prima middel zijn om de naamsbekendheid op uiterst effectieve wijze te vergroten, zonder dat je er de hoofdprijs voor betaalt.


Leestijd: 2 minuten

Je Groningse start-up bedrijf lokaal promoten doe je zo
Je Groningse start-up bedrijf lokaal promoten doe je zo

Als Groningse start-up is het belangrijk om in eerste instantie aan het vergroten van je naamsbekendheid te werken. Hoewel dit op talloze manieren kan, is flyeren nog steeds een succesvolle marketinguiting en ondanks de sterke positie van online promotie kaarsrecht overeind gebleven. Mits met een duidelijk plan is flyeren nog steeds een effectieve manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Voor je tot actie overgaat denk je eerst goed na; je maakt een plan de campagne en bedenk vooral wat het doel is van het in omloop brengen van de flyers. Uiteraard moet het doel overeenkomen met wat de mensen op de flyers zien, ook als het gaat om het ontwerp of eventuele acties. De informatie moet relevant zijn en de flyer het liefst opvallend, zonder trouwens te overdrijven.

Voordelen van flyeren is dat je bijvoorbeeld zelf een plek zoekt waar je de flyers uitdeelt, uiteraard een plek waar het druk is of waar je doelgroep zich bevindt. Ander voordeel is dat je altijd de mogelijkheid hebt om de mensen extra informatie te geven, een gesprek met de potentiële klanten aan te gaan. Het uitdelen van flyers is een effectieve wijze van massamarketing. Je hebt bovendien een hoog bereik en in vergelijking met andere opties is flyeren een relatief goedkope manier van promotie.

Voor de flyers daadwerkelijk bij de mensen thuis liggen, moet er eerst een ontwerp gemaakt worden, moet de flyer gedrukt en verspreid worden. Heb je een actie? Dan moet dat meteen duidelijk zijn op de flyer. Het ontwerp is erg belangrijk en moet dus het liefst opvallend zijn. Mensen moeten, zonder dat ze iets van de inhoud kunnen lezen, al nieuwsgierig worden. Overigens informeer je voor je gaat flyeren wel waar dit wel en niet mag, want daar zijn regels voor opgesteld door de verschillende gemeenten. Wil je als startende ondernemer je naamsbekendheid vergroten? Dan is flyeren een prima instrument. Het is een effectieve manier van marketing die bovendien niet heel veel geld kost. Als je snel een flyer wilt ontwerpen en ze bovendien ook snel thuisbezorgd wilt hebben, check dan de website printdeal.be/nl.