Economie

Jonge Groningse ondernemer Jesse Keizer (26) met online verkoop van schroeven de grens over

Groningen is nog steeds een kraamkamer voor jong ondernemerstalent en bijzondere nieuwe bedrijven. Een nieuw voorbeeld daarvan is de 26-jarige Jesse Keizer. Hij bedacht drie jaar geleden dat het toch wel wat ouderwets is om voor schroeven steeds naar een doe het zelf winkel te moeten rijden. Hij bedacht dat dat online ook interessant zou kunnen zijn, en startte zijn  eigen bedrijf, Wovar. Nu, drie jaar later, verkoopt hij online niet alleen meer dan tweeduizend producten, maar heeft hij ook besloten actief de worden in Duistland.


Leestijd: 1 minuut

Jonge Groningse ondernemer Jesse Keizer (26) met online verkoop van schroeven de grens over
Jonge Groningse ondernemer Jesse Keizer (26) met online verkoop van schroeven de grens over

Jesse Keizer begon in 2017 na zijn studie Commerciële Economie op de Hanzehogeschool in Groningen met de verkoop van schroeven en ijzerwaren via het internet.  Vanaf nu levert het bedrijf ook meer dan 2000 producten in Duitsland.

Keizer: ,,Ik begon in Nederland met de online verkoop van een handjevol soorten en maten schroeven. Al snel zag ik dat mensen in de zoekfunctie van mijn website ook op andere ijzerwaren zochten. Zo heb ik het assortiment snel uitgebreid. Nu hebben we ook de stap naar Duitsland gemaakt. We bieden nu 60% van het Nederlandse assortiment in Duitsland aan.’

In Duitsland vraag naar andere artikelen

Sommige artikelen zijn te zwaar of te lang en daardoor relatief duur voor verzending naar ons buurland, merkten ze bij Wovar. ‘Daar hebben we wel wat leergeld voor betaald. We zien ook dat Duitsers hele andere artikelen gebruiken dan Nederlanders. Zoals zwaarder uitgevoerde hengen en onzichtbare balkdragers, spullen die we in Nederland bijna niet verkopen. Het is een hele kluif.’

‘We vertalen de producten zelf met echt Duits personeel. Zij verdiepen zich echt in ons product. Ik wil dat het klopt. De Youtube video's in het Duits maken is misschien nog wel het meeste werk. Dat moet nog gebeuren. Waar het ondernemers avontuur gaat eindigen? Geen idee. Frankrijk lijkt mij wel een leuke uitdaging hierna. Eerst Duitsland maar eens aan de praat krijgen, de eerste orders zijn er in ieder geval "