Economie

Jongeren VVD Groningen vegen “boomers” flink de mantel uit

Bij de VVD in de provincie Groningen lijkt een generatieconflict te zijn ontstaan. Tot groot ongenoegen van de jongerenorganisatie binnen de VVD heeft de algemene ledenvergadering een jonge kandidaat lager gezet op de kandidatenlijst voor de Statenverkiezingen. De favoriet van de JOVD is daarmee op een waarschijnlijk onverkiesbare plaats terecht gekomen. De JOVD is daar niet blij mee, en zet zich met een scherp persbericht nu af tegen de “boomers”, die misschien wel op leeftijd zijn gekomen, maar niet de wijsheid hebben gekregen die doorgaans met de jaren komt.


Leestijd: 1 minuut

Jongeren VVD Groningen vegen “boomers” flink de mantel uit
Jongeren VVD Groningen vegen “boomers” flink de mantel uit

Afgelopen donderdagavond hebben de VVD leden uit de provincie Groningen tijdens de algemene ledenvergadering in Hoogezand, met groot ongenoegen van de JOVD Groningen, de hoogst verkiesbare jonge kandidaat Hilde Wendel van plek 3 naar plek 6 gestemd op de lijst van VVD-kandidaten voor de provinciale statenverkiezingen.

“Het is doodzonde dat de 'boomer-leden' van de VVD, jong talent uit de provincie niet erkent met een mooie verkiesbare plek” aldus JOVD Groningen voorzitter Thomas Pauwels. Daarnaast zegt de voorzitter van de Groningse jongerenpartij dat het jonge geluid op deze manier compleet genegeerd wordt door de VVD.

Vooral kandidaten uit de ‘regio’ hadden de voorkeur bij de provinciale VVD. Kandidaten die bekend zijn in de regio, maar geen enkele binding hebben met jongeren. Daartegenover staat dat veel jongeren regionaal gericht zijn en veel kennis van de regio hebben. Hiernaast hebben zij ook kennis van de stad en haar jongere inwoners, iets wat nu compleet ontbreekt. Voorzitter Pauwels zegt hier over: “Er zijn nu veel kandidaten uit de regio en Ommelanden,  waar mensen minder affiniteit hebben met de VVD, de grootste groep kiezers laat men nu links liggen.”

De JOVD Groningen "betreurt het ten zeerste dat de jongeren zo genegeerd worden en vindt dit een slechte ontwikkeling voor de VVD in de provincie Groningen", aldus de persverklaring.