Economie

Klippa genomineerd voor Koning Willem I Award

Het Groningse bedrijf Klippa is genomineerd voor de Koning Willem I Award, ook wel ‘de Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven’ genoemd. Klippa is genomineerd in de categorie MKB en mag nu gaan pitchen voor een plek in de finale. De tweejaarlijkse ondernemersprijzen zullen in mei worden uitgereikt.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Klippa via LinkedIn
Foto | Klippa via LinkedIn

“Klippa is verheugd om de regio Groningen in 2024 te vertegenwoordigen in de Categorie MKB”, laat Klippa weten. “Na een welverdiende viering van deze prestatie, is de volgende stap het voorbereiden van onze pitch, waarin we iedereen laten zien waar Klippa in gelooft.”

De Koning Willem I Stichting is in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank en een aantal aan het bedrijfsleven gelieerde organisaties. Sinds 1958 reikt de stichting prijzen en plaquettes uit voor onderscheidend ondernemerschap.

Klippa werd in 2015 opgericht in Groningen en heeft inmiddels ook locaties in Amsterdam, Hamburg en Brasov. De scale-up heeft als doel omslachtige documentstromen te digitaliseren en automatiseren aan de hand van moderne technologieën, zoals machine learning en OCR.

Naast Klippa zijn er in de categorie MKB nog elf andere bedrijven genomineerd, waaronder onder andere Fairphone uit Amsterdam en Snakeware in Sneek. Ook in de categorie Duurzaamheid zijn er twaalf kanshebbers. Vorig jaar waren Maan Group (in de categorie MKB) en Mud Jeans (in de categorie Duurzaamheid) de winnaars.