Economie

LIFE Sciences Conference: conferentie in Forum toont impact van bijzondere samenwerking

De impact van de LIFE Cooperative op de Life Sciences & Health sector in Noord-Nederland is groot. Meer dan 45 bedrijven – van startups, MKB tot internationale spelers – , 4.250 FTE en 450 miljoen omzet is er vertegenwoordigd in de coöperatie. Om die impact nog verder te vergroten en landelijke samenwerking te versterken, wordt op dinsdag 27 september 2022 de LIFE Sciences Conference georganiseerd in het Forum Groningen. Aanmelden voor de conferentie kan hier. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen en de NOM.


Leestijd: 1 minuut

LIFE Sciences Conference: conferentie in Forum toont impact van bijzondere samenwerking
LIFE Sciences Conference: conferentie in Forum toont impact van bijzondere samenwerking

“Sinds 2015 zijn life sciences en medtech bedrijven verenigd in de LIFE Cooperative. Onze nauwe en innige samenwerking heeft grote impact. Projecten die een bedrijf alleen moeilijk van de grond krijgt, maken nu wel kans. Daarnaast groeit onze sector in Noord-Nederland jaarlijks harder dan het landelijk gemiddelde. Dankzij de coöperatie kunnen we groter gaan denken en een evenement organiseren die past bij onze ambities”, aldus Ton Vries, voorzitter van de LIFE Cooperative. 

Ketensamenwerking

De bedrijven in de LIFE Cooperative vertegenwoordigen de gehele keten, van idee, onderzoek, tot product. Daarnaast is er veel kennis en kunde aanwezig en heeft men de wil om samen te werken. Dit gegeven vormt dan ook het thema van de LIFE Sciences Conference: ‘From lab tot patient: the value chain of the life sciences & health sector’. Tijdens het programma staan de samenwerkingen binnen en vanuit de LIFE Cooperative centraal, van diagnostiek, drug discovery tot de kliniek en medische technologie. tot Niet alleen in Noord-Nederland is die samenwerking aanwezig, ook op landelijk niveau is de LIFE Cooperative actief. Onlangs is er 80 miljoen subsidie toegekend door het Nationaal Groeifonds voor de aanvraag van PharmaNL. De LIFE Cooperative is onderdeel van het consortium van PharmaNL.

Innovation Award

Tijdens de conferentie wordt ook de LIFE Sciences Innovation Award uitgereikt. Vanaf dinsdag kan men zich inschrijven voor de Innovation Award of een ander bedrijf / project of innovatie van een kennisinstituut nomineren. Alle voorwaarden zijn te vinden via de pagina van de Innovation Award. Op 27 september worden de genomineerden in het zonnetje gezet tijdens de conferentie en wordt de prijs uitgereikt aan de innovatie met de meeste impact op het gebied van Life Sciences & Health. (Nomineren kan t/m 1 juli 2022).

De aanmeldingen lopen via de website van de LIFE Cooperative: www.lifecooperative.nl