Economie

Partnerbijdrage

Maak presenteren leuker met gebruik van PowerPoint templates

Iedereen heeft het wel eens een keer gedaan: een presentatie geven. Van te voren bedenk je welke boodschap je over wilt brengen aan je publiek. Om het verhaal te ondersteunen zet je wat plaatjes en tekst aan de hand van bullet-points in een PowerPoint presentatie en je bent klaar om te gaan. Maar dit geeft uiteraard niet de maximale impact. Om het presenteren beter af te laten gaan en leuker te maken, helpt het wanneer je de perfecte PowerPoint presentatie hebt om je verhaal te ondersteunen!


Leestijd: 2 minuten

Maak presenteren leuker met gebruik van PowerPoint templates
Maak presenteren leuker met gebruik van PowerPoint templates

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je een PowerPoint gaat maken, is het belangrijk om van te voren te bedenken wat je wilt overbrengen op jouw publiek. Ga na wat het doel van de presentatie is, wie jouw doelgroep is en welke boodschap aan het eind van presentatie duidelijk moet zijn bij de luisteraars. Vaak is het ook handig om niet meteen te beginnen met het maken van een PowerPoint, maar om eerst bovenstaande punten op papier te zetten. Van hieruit kun je gaan beginnen met het visualiseren van jouw presentatie.

Verbeter je presentaties met een professionele PowerPoint

Om goed voor de dag te komen bij je publiek is je PowerPoint presentatie van groot belang. Niet alleen om de boodschap te ondersteunen, maar ook om de aandacht van de mensen er bij te houden. Wanneer je een eentonige presentatie laat zien, zullen mensen sneller afhaken tijdens jouw verhaal. Met visueel aantrekkelijke slides blijf je aandacht houden van zowel oor als oog. Vergeet ook niet om interactie te zoeken met je publiek door bijvoorbeeld tussendoor een vraag te stellen aan je publiek. Hiermee betrek je de luisteraars tijdens jouw presentatie, waardoor ze zich meer verbonden voelen met jouw verhaal.

Werken met een PowerPoint template

Een PowerPoint template is een gebruiksvriendelijke, vooraf opgemaakte, in te vullen sjabloon in PowerPoint. In het template kan gekozen worden uit visueel aantrekkelijke dia’s die passen bij het onderwerp van de presentatie. Nieuwe teksten, afbeeldingen, tabellen, grafieken en video’s kunnen gemakkelijk toegevoegd worden, zonder dat het visuele aspect daar verloren aan gaat. Als bedrijf zijnde is een PowerPoint template opgemaakt in de huisstijl van essentieel belang, dat zorgt voor een professionele, zakelijke uitstraling en herkenning. Mensen die jouw presentatie gezien hebben gaan misschien wel jouw website bezoeken, vragen een visitekaartje, willen meer informatie of een offerte van je ontvangen. Het beste is om alles dan goed op elkaar af te stemmen, dat straalt vertrouwen uit.

PowerPoint template laten maken

Wil jij je PowerPoint presentaties naar een professioneel niveau tillen en je publiek keer op keer verbazen? Laat dan het perfecte PowerPoint template maken door PPT Solutions. Het team van PowerPoint-specialisten ontwerpt inspirerende PowerPoint templates voor hun klanten. Aan de hand van de huisstijl van het bedrijf worden visueel aantrekkelijke slides gemaakt. Lettertypen, kleuren en overige huisstijl-regels staan als standaard ingesteld. Kies uit een set van voorgeselecteerde slides, waardoor je snel een mooie presentatie kunt maken. Hiermee kunnen alle werknemers gemakkelijk mee op weg om de beste presentaties neer te zetten!