Economie

Marc Jager nieuwe voorzitter raad van commissarissen Economic Board Groningen

Marc Jager is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Economic Board Groningen. Jager is oud-politicus, huidig directeur strategie bij Royal HaskoningDHV Noord-Nederland en partner bij adviesbureau proDO. De raad bestaat verder uit Harmen Peters, Leo Bosdijk en Arnoud Hoogsteen.


Leestijd: 1 minuut

Marc Jager nieuwe voorzitter raad van commissarissen Economic Board Groningen
Marc Jager nieuwe voorzitter raad van commissarissen Economic Board Groningen

Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.

Akke Groenewoud, bestuurder Economic Board Groningen, is verheugd over de aanvulling: “Marc Jager is een hele waardevolle toevoeging aan de raad van commissarissen. Hij kent de markt én de politiek, is in de volle breedte bekend met alle aspecten van publiek-private samenwerking en heeft een groot netwerk in Noord-Nederland. Hij brengt niet alleen verbindingen mee, maar ook een scherpe geest. Een welkom klankbord!”

Marc Jager is al tientallen jaren werkzaam in het Noorden. Als ondernemer, politicus en bedrijfsstrateeg heeft hij in verschillende rollen meegedacht over onder andere energietransitie, beleid en onderwijs. Jager: “Het voorzitterschap van de raad van commissarissen van Economic Board Groningen is een mooie aanvulling op mijn werkzaamheden. Ik ben enthousiast omdat ik zie dat Economic Board Groningen een mooie bijdrage kan leveren in het uitvoeren van overheidsbeleid. Vooral daar waar de markt het niet of nog niet goed op kan pakken. Het is een praktische uitvoeringsorganisatie, gericht op en ervaren met het mkb.”

Over Economic Board Groningen

Economic Board Groningen brengt ondernemers, onderwijs en overheid samen om te werken aan economische versterking van de provincie Groningen. Er lopen op dit moment programma’s op het gebied van mobiele connectiviteit (5Groningen), Vrijetijdseconomie en Energietransitie. Daarnaast kunnen ondernemingen met hun vragen bij ons ondernemersloket GroBusiness terecht.