Economie

Meet your Future in Energy: event voor bedrijven en talenten

De Energy Academy en Campus Groningen organiseren op dinsdag 24 november het online carrière evenement ‘Meet Your Future in Energy’. Tijdens dit evenement kunnen bedrijven en talenten uit de energiesector elkaar ontmoeten. Tijdens het online evenement zijn er diverse bedrijven aanwezig met interactieve masterclasses, worden er webinars gegeven en is er de mogelijkheid om 1-op-1 met bedrijven in contact te komen.


Leestijd: 2 minuten

Meet your Future in Energy: event voor bedrijven en talenten
Meet your Future in Energy: event voor bedrijven en talenten

Groningen, en ook Campus Groningen, wordt meer en meer erkend als hét centrum voor energievraagstukken. “Op Campus Groningen is laagdrempelig toegang tot toponderzoek, gedreven talent, onderwijsinstituten en innovatieve energiebedrijven”, aldus Amber van der Schaaf, Communicatie & Events Campus Groningen. “Het online evenement is een mooie kans voor innovatieve bedrijven op en om de Campus om kennis te maken met talent en andersom.”

Campus Groningen en Energy Academy werken samen

Energie is één van de maatschappelijke en economische thema’s in de regio en ook op de Campus bruist het van de energie-initiatieven. De Energy Academy is de plek op de Campus om een start te maken voor een energiecarrière. De Energy Academy is onderdeel van de New Energy Coalition; een samenwerking van bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en overheden die een sleutelrol spelen in de energietransitie. “Als je voorop wilt lopen in de energietransitie, je energiecarrière wilt beginnen of een boost geven, en innovatieve ideeën tot wasdom wil brengen, dan moet je in Groningen zijn”, zegt Linda Flanderijn, Projectmanager New Energy Coalition. “We kijken er daarom ook naar uit om met dit evenement het (toekomstige) talent en innovatief bedrijfsleven aan elkaar te verbinden”.

Over Meet Your Future in Energy

Het geplande digitale carrière evenement biedt dezelfde kansen als een fysiek evenement: workshops, 1-op-1 meetings, rondje langs de digitale stands, CV’s achterlaten en interessante netwerkgesprekken. Het digitale platform biedt volop mogelijkheden, voor (inter)nationaal talent en bedrijven om met elkaar in contact te komen. Het evenement is toegankelijk voor talent op MBO, HBO en WO niveau en voor de professionals binnen én buiten de regio. Het duurzaam blijven verbinden en aantrekken van talent en bedrijfsleven in Noord-Nederland is een initiatief en samenwerking van Gemeente Groningen, Make it in the North, Campus Groningen en Energy Academy (part of New Energy Coalition).

Aanmelden

Aanmelden voor bedrijven en bezoekers kan gratis via www.meetyourfuture.online 

Meet Your Future in Energy wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Groningen en Make it in the North.