Economie

Partnerbijdrage

Met deze tips ga je als freelancer aan de slag tijdens jouw studie

Er zijn genoeg redenen om te overwegen om tijdens je studententijd als freelancer te gaan werken. Om te beginnen kan het een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen. Maar daarnaast kan freelancen je ook helpen om waardevolle ervaring en vaardigheden op te doen die van pas komen in je toekomstige carrière. Als freelancer krijg je de kans om nieuwe vaardigheden te leren. Dus als je wat nieuwe tools aan je arsenaal wilt toevoegen, is freelancen een geweldige manier om dat te doen. En omdat je het waarschijnlijk al druk hebt met school, werk je alleen wanneer het jou uitkomt! Passend werk vinden als freelancer tijdens je studie? Ga aan de slag met de volgende tips!


Leestijd: 1 minuut

Met deze tips ga je als freelancer aan de slag tijdens jouw studie
Met deze tips ga je als freelancer aan de slag tijdens jouw studie

Een van de beste manieren om freelancerklussen te vinden die passen bij jouw studieschema, is door op zoek te gaan naar een toegewijd platform voor freelancers. Op die manier kun je snel en eenvoudig alle beschikbare klussen doorbladeren en de mogelijkheden kiezen die jou het beste uitkomen. Neem bijvoorbeeld StaffYou, een uitzendbureau voor studenten waarbij je gemakkelijk freelance jobs kan zoeken bij jou in de buurt, op basis van jouw werkmogelijkheden.

Een van de beste manieren om aan de slag te gaan als freelancer terwijl je studeert, is door freelanceklussen te vinden die een goede aanvulling zijn op jouw studierichting. Op die manier breid je niet alleen jouw studiekennis en -ervaring uit, maar zorg je er ook voor dat je freelance jobs vindt die passen bij jouw werkinteresses.

Dus, studeer je als horecaondernemer en lijkt het je wat om bij te leren over de administratie van horecabedrijven? Ga dan aan de slag als administratief freelancer. Volg je een cursus bartender en is het tijd om wat meer praktische ervaring op te doen? Stel jezelf dan voor als freelancer op het gebied van de barzaken! Ben je een marketingspecialist in spe? Ga dan op zoek naar een freelancemarketingplatform of klop aan bij bedrijven waarvan je denkt dat ze een online marketeer inhuren op freelancebasis.

Als je andere freelancers kent, neem dan contact met ze op en vraag of ze tips hebben over freelance mogelijkheden. Zij kunnen je misschien in de juiste richting wijzen of je nuttig advies geven. Een snelle zoektocht op sociale media en groepen gericht op freelancers zullen je ongetwijfeld in contact brengen met behulpzame freelancer in jouw vakgebied!