Economie

“Met een overzichtelijke administratie haal je zo veel meer uit je bedrijf”

Het einde van het jaar betekent voor veel bedrijven: de boekhouding op orde brengen. Dat dit niet altijd even gemakkelijk loopt weet Exact Online consultant Thijs Huizinga als geen ander. “Veel ondernemers verliezen het overzicht omdat ze niet met het juiste programma werken of omdat het niet goed genoeg is ingericht. Dat is echt zonde en niet nodig.”


Leestijd: 1 minuut

“Met een overzichtelijke administratie haal je zo veel meer uit je bedrijf”
“Met een overzichtelijke administratie haal je zo veel meer uit je bedrijf”

“De timing kon eigenlijk niet beter” vertelt Thijs Huizinga over de start van de consultancytak bij Bright Intelligence in Groningen. Bij het afsluiten van het boekjaar en opstarten van het nieuwe jaar kunnen veel bedrijven wel wat hulp gebruiken, merkt hij.

Samen met zijn compagnon Manfred Dousma ontwikkelt hij sinds een aantal jaren al uitbreidingen voor Exact Online. “We bieden rapportages en dashboards aan op basis van je administratie. Zo krijg je onder andere meer inzicht in wat je hebt verkocht en aan wie.”

“Wij komen gemakkelijk even langs, dat werkt fijn”

Omdat er in het noorden maar weinig aanbod is van Exact Online-specialisten besloot Huizinga de consultancytak bij Bright Intelligence op te zetten. “Exact Online geeft meestal op afstand advies. Wij komen gemakkelijk even langs. Kennen de noordelijke mentaliteit, dat werkt gewoon fijn.”

De grootste uitdaging voor veel ondernemers is om inzicht in hun cijfers te krijgen, merkt Huizinga. “Als je investeert in een goede inrichting heb je niet alleen overzicht, maar kun je zoveel meer uit de gegevens halen. Zo kun je naast de boekhouding ook verkoopprocessen, voorraden en projecten registreren. Ook kunnen webshops aan Exact Online worden gekoppeld.”

“Het geeft mij voldoening als een ondernemer het maximale uit zijn of haar bedrijf haalt. Ik ontmoet veel verschillende mensen die vol passie over hun bedrijf vertellen. Die ondernemingen mag ik helpen om hun gegevens nog beter aan te sturen binnen Exact Online.