Economie

Metaalunie zet vrijdag samen met provincie en gemeente ondernemers MKB-metaal in het zonnetje

Ook dit jaar staat de derde vrijdag van november in het teken van het ondernemerschap op de ‘Dag van de ondernemer’. In 2016 uitgeroepen door MKB-Nederland en bedoeld om ondernemers in het zonnetje te zetten, is deze dag inmiddels uitgegroeid tot een heuse traditie. Koninklijke Metaalunie heeft zich aangesloten bij dit initiatief en organiseert op de ‘Dag van de Ondernemer’ vrijdag 15 november talrijke activiteiten die mkb-metaalondernemers en hun bedrijven extra waardering geven.


Leestijd: 1 minuut

Metaalunie zet vrijdag samen met provincie en gemeente ondernemers MKB-metaal in het zonnetje
Metaalunie zet vrijdag samen met provincie en gemeente ondernemers MKB-metaal in het zonnetje

In de verschillende Metaaluniedistricten vinden aanstaande vrijdag diverse activiteiten plaats die ondernemers uit het MKB-metaal op de voorgrond zetten en laten zien tot welke bijzondere prestaties zij, en uiteraard hun bedrijven en medewerkers, toe in staat zijn. Te gast bij deze normale maar toch bijzondere bedrijven zijn onder andere gedeputeerden, Tweede Kamerleden, burgemeesters en wethouders.

In de provincie Groningen brengt wethouder Elly Pastoor van de gemeente Westerkwartier tussen 09.30 en 11.00 uur een bezoek aan Metaalunie-lidbedrijf Bies Draai- en Freeswerk aan de Noorderringweg 10 in Marum. Bij die gelegenheid zal zij het ondernemersechtpaar Gerk Kooi en Trijnie Kooi-Snip in het zonnetje zetten en zal over het belang van ondernemers voor de leefbaarheid van dorpen en gemeenschappen gesproken worden. Het bedrijfsbezoek wordt afgesloten met een rondleiding.

Aansluitend vindt een bezoek plaats aan Loonbedrijf Stuut in Zevenhuizen (organisatie door VNO-NCW MKB-Noord) aan de Jonkersvaart 85, 9354 TN Zevenhuizen.

Kijk op www.dagvandeondernemer.nl voor alle activiteiten.

Koninklijke Metaalunie is met ruim 14.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het MKB-metaal. De leden hebben samen een omzet van meer dan 30 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 170.000 mensen.