Economie

Partnerbijdrage

Meubels kopen in Groningen doe je met deze tips!

Wekenlang was het niet mogelijk om in een woonwinkel Groningen rond te wandelen op zoek naar nieuwe meubels voor in je huis. Gelukkig kan dit sinds kort weer door de versoepeling van de maatregelen. Als je al die tijd al toe was aan nieuw meubilair heb je mogelijk getwijfeld om online een bestelling te plaatsen, maar meubels kun je toch echt beter kopen in een winkel. Hierbij kun je gebruik maken van de onderstaande tips!


Leestijd: 2 minuten

Meubels kopen in Groningen doe je met deze tips!
Meubels kopen in Groningen doe je met deze tips!

Neem de tijd om je kamer op maat te tekenen, neem vervolgens de afmetingen van meubels die je leuk vindt op websites of catalogi en teken die in om te visualiseren hoe de stukken passen. Of gebruik schilderstape om afmetingen op de vloer af te bakenen en rond het meubel te lopen. Zorg voor circa een meter loopruimte tussen muren en meubels voor grote looppaden. Meet ook de deuropeningen en trappenhuizen om er zeker van te zijn dat de stukken er doorheen passen.

Verschillende zachte afwerkingen vereisen verschillende soorten stof. Gordijnstof is bijvoorbeeld niet hetzelfde als wat je op een bank zou gebruiken. Bekledingsstof gebruikt een wrijvingstelling, verwijzend naar elke keer dat het wordt aangeraakt, om de levensduur te bepalen. Een hoger aantal wrijvingen betekent een duurzamere stof. Vraag ook naar vlek- en waterbestendigheid, evenals reinigingstips. Dit is al helemaal van belang als je kinderen en/of huisdieren hebt. De meubels zullen dan namelijk eerder vies worden.

Hoe kies je de juiste houtsoort of beits? Neem aanwijzingen van de kamer en andere meubels om te bepalen wat zal coördineren. Neem indien mogelijk showroomstalen mee naar huis. Bij de materiaalkeuze moet ook rekening worden gehouden met het gebruik. Een keukentafel die dagelijks wordt gebruikt, mag niet snel deuken of krassen en heeft harder hout nodig. Let dus goed op de gebruikte materialen bij het kopen van meubels, vooral als het meubilair is dat je veel gaat gebruiken.

Beslissen over een budget is een belangrijkste stap die je eigenlijk al moet maken voordat je op zoek gaat naar meubels in winkels in Groningen. Bepaal vervolgens hoeveel stuks je wilt kopen, je u prioriteit geeft aan het meubilair die je het meest nodig hebt. Kijk na wat winkelen of je het budget moet aanpassen op basis van je voorkeuren en voeg een beetje extra toe voor de bezorgkosten. Eventueel kun je natuurlijk ook zelf de meubels ophalen, maar niet iedereen is hiertoe in staat. In sommige gevallen zul je niet hoeven te betalen voor het bezorgen, dit hangt van de winkel af.

Kijk naar je andere stukken en de rest van je huis om een stijl te bepalen die goed bij elkaar past. Aan de hand hiervan moet je meubilair aanschaffen. Meestal moet het nieuwe stuk immers naadloos passen in plaats van te botsen met je andere inrichting. Af en toe kan een statementstuk in een tegengestelde stijl werken, maar het moet weloverwogen zijn. Let dus goed op de stijl van de meubels als je ze koopt in een woonwinkel in Groningen.