Economie

Michiel Gerritsma succesvol met door hemzelf ontwikkelde bezorgfiets: DUMO

Wie pakketjes, eten andere pakketten wil bezorgen is veel goedkoper uit met een e-bike als vervoermiddel dan een brommer. Bovendien zijn fietsen beter voor het milieu en efficiënter. Dat stelt Michiel Gerritsma uit Groningen, die zelf een unieke bezorgfiets ontwikkelde: de Dumo.


Leestijd: 1 minuut

Michiel Gerritsma succesvol met door hemzelf ontwikkelde bezorgfiets: DUMO
Michiel Gerritsma succesvol met door hemzelf ontwikkelde bezorgfiets: DUMO

Sinds maart zit op het Suikerterrein de werkplaats van Dumo Tweewielers. Dit is de fietsenmaker die in Groningen gratis de te repareren fietsen haalt en brengt. Michiel Gerritsma is de oprichter van Dumo, hij is al jaren fietsenmaker en heeft ook lang als pizzabezorger gewerkt.

Tijdens zijn werk als pizzabezorger zag Michiel dat de bezorgbrommers hoge kosten met zich mee brachten en dat ook de bezorgfietsen op de markt in zijn ogen van slechte kwaliteit waren. Omdat het volgens Michiel beter kon, heeft hij met Dumo een eigen bezorgfiets ontwikkeld. De eerste bedrijven die overgestapt zijn op deze fietsen zijn erg tevreden over het product en de service.

Blijven bezorgen met een brommer is volgens Michiel onverstandig. ‘Met een brommer betaal je torenhoge verzekeringskosten, hoge brandstofkosten, hoge onderhoudskosten en hoge personeelskosten. Personeel voor op de fiets is gemakkelijker te werven en is goedkoper, bovendien kan je met een fiets op meer plekken komen en is de fiets stiller en milieuvriendelijker. En die laatste twee zijn tegenwoordig steeds belangrijker’, zo meent hij.

Meer informatie: www.dumofietsen.nl

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=7ea7yRNh26E
Dumo tweewielers