Economie

Partnerbijdrage

Mobiele corona-killer nu ook in Nederland verkrijgbaar

De lucht- en oppervlaktereiniger van Pure Air Nederland die onder andere het gevreesde coronavirus doodt, is vanaf volgende week ook als mobiel apparaatje verkrijgbaar. De mini-luchtreiniger, die binnen drie minuten het SARS-CoV2 vernietigt, is zeer geschikt voor gebruik in onder andere kleinere prakrijk- en behandelruimtes, auto’s, busjes en woon- en slaapkamers.


Leestijd: 2 minuten

Mobiele corona-killer nu ook in Nederland verkrijgbaar
Mobiele corona-killer nu ook in Nederland verkrijgbaar

De luchtreinigers van Pure Air Nederland werken met de zogenoemde ActivePure® Technologie, die in de jaren negentig werd ontwikkeld door NASA om de lucht in ruimtevaartuigen schoon te houden. Deze technologie vernietigt niet alleen het coronavirus, maar ook andere virussen, bacteriën, schimmels, pollen en ziektekiemen.

De mobiele en draagbare Aerus Mobile is te gebruiken in ruimtes met een oppervlakte van maximaal 46 vierkante meter, en tot 115 kubieke meter. Het apparaat is daarmee ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld auto’s, busjes, caravans of hotelkamers. “Maar ook in kleine kantoren of behandelkamers biedt het de aanwezigen bescherming tegen corona of andere virussen”, voegt Richard Medema van het Groningse Pure Air Nederland toe.

De Aerus Mobile werkt eenvoudig: “Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en klaar”, zo zegt Medema. Het is ook mogelijk het apparaat aan te sluiten op een 12 volt-aansluiting in bijvoorbeeld de auto of camper. Een adapter wordt meegeleverd.

Volgens Medema zijn er inmiddels meer dan 100 onafhankelijke wetenschappelijke studies die de werking van de ActivePure® Technologie en het apparaat aantonen. “Niet voor niets is de technologie dan ook goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM”, zo zegt hij.

Voor het reinigen van de lucht en oppervlakken in grotere ruimtes, zoals scholen, bedrijven, theaters, musea, sportscholen, kerken en horecaondernemingen, zijn de grotere varianten van Pure Air Nederland beschikbaar.

De ActivePure® Technologie vernietigt behalve COVID-19 ook overige virussen als SARS, vogel- en varkensgriep, ebola, polio, pokken en griep- en verkoudheidsvirussen. Ook bacteriën als MRSA, salmonella, stafylokokken, streptokokken, e-coli, en listeria worden door de technologie vernietigd. Ook verwijdert het rook en geurtjes én vermindert het astma en hooikoortsklachten.

Lucht- en watermoleculen worden door de ActivePure®-cellen opgenomen. Vervolgens worden deze moleculen door de ActivePure® Technologie via fotokatalytische oxidatie geladen tot verdelgers van ziektekiemen. De geladen moleculen worden door het apparaat uitgestoten en gaan in de lucht en op oppervlakken, door het verschil in positieve en negatieve lading, actief op zoek naar virusdeeltjes, bacteriën, pollen, schimmels en andere ziektekiemen. En deze worden bij aanraking met de geladen moleculen volledig geneutraliseerd.

Meer informatie over de Aurus Mobile en de overige producten van Pure Air Nederland zijn hier te vinden.