Economie

Music Meets Tech: Groningen drie dagen in teken van technologie & innovatie (én muziek!)

Speciaal voor ondernemers uit de technologische en creatieve sector is er begin volgend jaar, tijdens festival Eurosonic Noorderslag, het event Music Meets Tech, ofwel MXT. Innovatieve ondernemers én investeerders uit heel Europa zijn uitgenodigd om in Groningen te netwerken, te ontmoeten, kennis te delen én op te doen en ook: informeel te borrelen. “Dus dat wat we in Groningen al jaren heel goed en succesvol doen, maar dan in het groot en drie dagen lang”, zo omschrijft medeorganisator Dion ten Heggeler, tevens founder van Chordify. Het doel? Verbinden. Maar ook: innovatief Nederland én Groningen op de kaart zetten.


Leestijd: 2 minuten

Music Meets Tech: Groningen drie dagen in teken van technologie & innovatie (én muziek!)
Music Meets Tech: Groningen drie dagen in teken van technologie & innovatie (én muziek!)

MXT gaat van start op 17 januari volgend jaar en duurt tot donderdag 19 januari. Voor het event zijn inmiddels zo’n 300 uitnodigingen de deur uit. Daaronder voornamelijk creatieve, innovatieve en technologische ondernemers uit heel Europa, maar ook zo’n 50 internationale investeerders vonden een uitnodiging op de mat, zo valt te lezen in de nieuwste editie van de Groninger Ondernemers Courant.

Dat er uitgerekend in Groningen een congres als dit plaatsvindt, ligt voor de hand, vindt Max Papo van Founded in Groningen, een van de kartrekkers van MXT. “Groningen is niet alleen de jongste stad van Europa. Je treft hier ook een enorm bruisende en innovatieve start-up en scale-up community.”

Ten Heggeler vult aan: “In Groningen zijn de lijntjes kort: ondernemers uit de creatieve, technologische en innovatieve sector kennen elkaar, versterken elkaar en weten elkaar te vinden”, schetst hij. “Met MXT willen we dat wat er in Groningen al gebeurt ook op nationaal en internationaal niveau faciliteren.” Papo: “Door innovatieve bedrijven samen te brengen kunnen we waardevolle connecties maken. Deze bedrijven zorgen ervoor dat creatieven, designers en muzikanten beter, makkelijker, sneller en impactvoller kunnen werken.”

Op het programma van de eerste editie staan verschillende sprekers, waaronder Constantijn van Oranje, als Special Envoy van Techleap en een van de aanjagers van het event. Hij vertelt onder andere over TechLeap, maar ook hoe muziek hem helpt zijn doelen te bereiken. Ook workshops, paneldiscussies, een HackBattle en netwerkborrels staan gepland. Een deel van het programma is alleen voor genodigden, maar bij een groot deel zijn ook Stadjers en bezoekers van ESNS welkom.

Volgens de organisatie versterkt MXT de bestaande, al heel succesvolle formule ESNS. “We willen dan ook samen uitgroeien tot een elk jaar terugkerende en volwaardige Europese conferentie in de tech- en muziekscene”, zo is de ambitie van de organisatie. Maar ook Nederland, Noord-Nederland en Groningen op de kaart zetten als aantrekkelijke vestigingslocatie voor start-ups en scale-ups is een doel. En last but not least: “we willen de bezoekers en genodigden vooral verrassen met een goed, leuk en informatief programma”, besluit Papo.

Initiatiefnemers

MXT is een initiatief van onder andere Founded in Groningen en een aantal Groningse ondernemers als Dion ten Heggeler van Chordify, Stef van der Ziel van Jet-Stream, Thijs Helfrich van Wildsea en Bas Krijgsman en Ruben Haring van Let’s Get Digital. Stuk voor stuk liefhebbers van muziek, maar ook ondernemers die overtuigd zijn van de kracht van technologie. “MXT laat zien dat beide werelden niet zonder elkaar kunnen.”

Fotografie: Jan Buwalda