Economie

Nieuw contactpunt voor álle vragen van ondernemers in Groningen: “GroBusiness”

Subsidiekwesties? Investeringspremies? Aardbevingsschade? Hulp bij het verduurzamen van een bedrijfspand? Voor de meest uiteenlopende zaken kunnen ondernemers in Groningen voortaan terecht bij één en hetzelfde loket.


Leestijd: 1 minuut

Nieuw contactpunt voor álle vragen van ondernemers in Groningen: “GroBusiness”
Nieuw contactpunt voor álle vragen van ondernemers in Groningen: “GroBusiness”

“GroBusiness”: dat is de naam van een nieuw platform waar ondernemers uit de hele provincie Groningen voortaan terecht kunnen voor ál hun ondernemersvragen. Van corona tot aardbevingen, van duurzaamheid tot innovatie en van subsidieregeling tot investeringspremie: het nieuwe platform is er voor alle soorten vragen. Het platform werd dinsdagmiddag officieel gepresenteerd door gedeputeerde IJzebrand Rijzebol (CDA) en is mede mogelijk gemaakt met steun van de Economic Board Groningen.

“Ondernemers in onze provincie kunnen nu gebruik make van één centraal en onafhankelijk contactpunt voor advies op allerlei terrein. In Drenthe en Friesland zijn al dergelijke platforms. Het is fantastisch dat we dat voor Groningen ook hebben kunnen realiseren”, aldus de gedeputeerde.

Volgens Rijzebol was al uit de vele vragen die binnen kwamen naar aanleiding van de aardbevingen gebleken dat er veel vragen leven bij ondernemers.

De provincie Groningen heeft twee miljoen euro voor de nieuwe voorziening vrijgemaakt, en de Economic Board een even groot bedrag. Daarmee kan GroBusiness eerst vijf jaar vooruit.

Voorzitter Sieger Dijkstra van VNO-NCW MKB Noord liet weten heel erg blij te zijn met het nieuwe platform. “Er zijn in Groningen veel mkb-bedrijven. Veel van die kleinere ondernemers zitten meer op afstand tot de provincie of hebben geen tijd zich uitvoerig te verdiepen in allerlei regelingen. Juist voor deze organisatie is GroBusiness bedoeld, waardoor ze nu geen kansen hoeven te laten lopen. Dit is een goeie stap om het ondernemerschap in de provincie Groningen verder te helpen”, aldus Sieger Dijkstra