Economie

Nieuw hotel aan Grote Markt - “Market Hotel” – later klaar; ook 'Merckt' vertraagd

Een van de grootste en meest opvallende hotels van Groningen dat in aanbouw is -The Market Hotel aan de Grote Markt oostzijde, naast Vindicat – is iets later klaar dan gepland. De werkzaamheden kampen ‘met enige vertraging’.


Leestijd: 1 minuut

Groningen City Club: dinsdag 15 november jaarlijkse ALV in Market Hotel
Groningen City Club: dinsdag 15 november jaarlijkse ALV in Market Hotel

Dat meldt bouwbedrijf Volker Wessels zaterdag in het Dagblad van het Noorden. In de papieren editie dan het Dagblad zegt woordvoeder Ingrid Prins dat het hotel in de tweede helft van dit jaar z’n deuren opent.

Het Market Hotel is een hotel van de West Cord Groep. In totaal zal Market Hotel zes verdiepingen beslaan, met op de bovenste etage een groot dakterras waar zo’n tweehonderd gasten kunnen vertoeven. Het hotel krijgt 120 kamers, waarvan een deel met Frans balkon.

Een van de bijzonderheden aan het nieuwe hotel is dat het ontworpen is in een klassiek moderne stijl, uitgevoerd in rode baksteen, ontworpen door de Duitse architect Thomas Müller. Het hotel combineert historische trapgevels met eigentijdse architectuur.

Ook de opening van foodmarkt Merckt is later dan gepland. Merckt is het opvallend witte gebouw, rechts van het Market Hotel. In dit pand komen tal van eetwinkeltjes en proeverijen, waar liefhebbers van lekkere hapjes en nieuwe gerechten huh hart kunnen ophalen. Deze foodmarkets zijn zeer succesvol in andere grote steden.

Merckt
Merckt

Maar de corona-crisis heeft roet in het eten gegooid. Initiatiefnemer Patrick Beijk zegt tegen het Dagblad van het Noorden dat de plannen voor de foodmarkt in principe gewoon doorgaan, maar dat de oplevering in fases zal geschieden. De corona-crisis was volgens hem een gigantische dreun, die schade veroorzaakte bij bestaande bedrijven en dat werkt door op Merckt. Maar Beijk is nog steeds optimistisch.

Projectontwikkelaar Kristaan Capelle verwacht nu dat Merckt begin volgend jaar open gaat, zo zegt hij tegen het Dagblad.