Economie

Partnerbijdrage

Nieuw huis? Zo kies je de juiste raam- en deurdecoratie uit!

De ramen en deuren in jouw nieuwe huis zijn het eerste wat mensen zien als ze langskomen, dus het is belangrijk om mooie decoraties te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten producten op de markt, elk met zijn eigen voor en nadelen. Een goede keuze maken kan daardoor nog best lastig zijn! Hieronder bespreken we de verschillende opties die je hebt. Zo kun je makkelijker een goede beslissing maken en de beste raam- en deurdecoratie uitkiezen.


Leestijd: 2 minuten

Nieuw huis? Zo kies je de juiste raam- en deurdecoratie uit!
Nieuw huis? Zo kies je de juiste raam- en deurdecoratie uit!

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen in een woonmagazine of TV-programma. Jaloezieën zijn een populaire vorm van raamdecoratie. En dat is niet zonder reden. Dit type raamdecoratie heeft een uitstraling die tijdloos en heel erg sfeervol is. Jaloezieën worden in allerlei soorten, kleuren en maten verkocht. Er is dus voor elk interieur wel een geschikte jaloezie te vinden.

Jaloezieën worden ook wel horizontale lamellen genoemd. Het mooie van dit type raamdecoratie is dat het naast een mooie uitstraling ook nog eens een hele praktische functie heeft. Je kunt de jaloezieën namelijk in verschillende standen zetten om de lichtinval in te stellen zoals jij dat wilt. Wil je overdag meer licht in huis om een frisse en heldere sfeer in huis te creëren? Dan zet je de lamellen in de open stand. Wil je meer privacy, maar nog steeds licht in huis? Dan kun je ze in de halfopen stand zetten. Voor ieder wat wils!

Rolgordijnen zijn een van de meest populaire vormen van raamdecoratie en zijn dan ook in veel huizen terug te vinden. Ze zijn verkrijgbaar in bijna alle denkbare kleuren en afmetingen, wat maakt dat er voor vrijwel elk raam en interieur een passend rolgordijn te vinden is. Ook zijn er tegenwoordig rolgordijnen beschikbaar met meerdere lagen, waardoor de mate van privacy geregeld kan worden.

‘s Zomers kan het heerlijk zijn om de ramen en deuren open te zetten. Bijvoorbeeld om wat frisse lucht naar binnen te laten, of ‘s avonds om het huis te laten afkoelen na een warme dag. Helaas komen er dan al snel ongewenste gasten naar binnen. Zeker als er binnen een lamp aan staat, stikt het al snel van de vliegen en muggen in huis. Dat wil je natuurlijk niet hebben!

Een hor voor het raam of voor de deur biedt dan een oplossing. Het gaas van een hor laat de frisse wind van buiten door, maar houdt vliegen en insecten tegen. Zo kun je de ramen en deuren wagenwijd openzetten, zonder dat je ‘s nachts in bed wakker gehouden wordt door de muggen. Naast een aangenaam klimaat in huis zorgen horren dus ook voor een betere nachtrust!