Romijn liet voor de zomer van 2023 al weten dat hij op zoek was naar een nieuwe eigenaar. Hij zocht iemand die het concept van Pernikkel wilde voortzetten, met troepvrij, huisgemaakt en lokaal eten. In het restaurant wordt gewerkt met verse, biologische, lokale en huisgemaakte producten, zonder pakjes, zakjes en e-nummers. âHet concept hoeft natuurlijk niet een-op-een overgenomen te worden, maar ik zou het mooi vinden als er iemand in komt die de waarden van het bedrijf snapt en daarmee aan de slag wilâ, zei Romijn er destijds over tegen de Groninger Internet Courant.
Die persoon heeft Romijn nu gevonden in Van der Maar. Van der Maar was eerder mondhygiĂ«nist, maar heeft zich de afgelopen maanden bij Pernikkel verdiept in de wereld van gastronomie en het ondernemerschap. âDe leercurve was steil, maar de uitdagingen waren enorm lonendâ, schrijft ze maandag op LinkedIn. âOp naar het volgende hoofdstuk vol verrukkelijk eten, spannende uitdagingen en voortdurende groei!â, schrijft ze maandag op LinkedIn.
âMijn taak zit erop, maar Pernikkel gaat op dezelfde voet verder en gaat ook verder ontwikkelen om binnen dezelfde kernwaardes het diner verder vorm te gevenâ, schrijft Romijn over de overdracht op LinkedIn. âOok dat maakt mij trots. Maaike van der Maar heeft de afgelopen maanden bewezen dat ze er klaar voor is!â