Economie

Nieuwe eigenaar voor Pernikkel

Pernikkel heeft een nieuwe eigenaar. Marcel Romijn, die sinds 2020 eigenaar is van het restaurant aan de Aweg, heeft het stokje begin deze maand overgedragen aan Maaike van der Maar.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Pernikkel
Foto | Pernikkel

Romijn liet voor de zomer van 2023 al weten dat hij op zoek was naar een nieuwe eigenaar. Hij zocht iemand die het concept van Pernikkel wilde voortzetten, met troepvrij, huisgemaakt en lokaal eten. In het restaurant wordt gewerkt met verse, biologische, lokale en huisgemaakte producten, zonder pakjes, zakjes en e-nummers. “Het concept hoeft natuurlijk niet een-op-een overgenomen te worden, maar ik zou het mooi vinden als er iemand in komt die de waarden van het bedrijf snapt en daarmee aan de slag wil”, zei Romijn er destijds over tegen de Groninger Internet Courant.

Die persoon heeft Romijn nu gevonden in Van der Maar. Van der Maar was eerder mondhygiënist, maar heeft zich de afgelopen maanden bij Pernikkel verdiept in de wereld van gastronomie en het ondernemerschap. “De leercurve was steil, maar de uitdagingen waren enorm lonend”, schrijft ze maandag op LinkedIn. “Op naar het volgende hoofdstuk vol verrukkelijk eten, spannende uitdagingen en voortdurende groei!”, schrijft ze maandag op LinkedIn.

“Mijn taak zit erop, maar Pernikkel gaat op dezelfde voet verder en gaat ook verder ontwikkelen om binnen dezelfde kernwaardes het diner verder vorm te geven”, schrijft Romijn over de overdracht op LinkedIn. “Ook dat maakt mij trots. Maaike van der Maar heeft de afgelopen maanden bewezen dat ze er klaar voor is!”