Economie

Nieuwe Groen Genieten-labels uitgereikt; stad telt nu 14 duurzame horecaondernemingen

Vijf Groningse horecagelegenheden – Mr. Mofongo, NOK, Euroborg Business Lounge, Best Western Plus Hotel en Leonardo Hotel – hebben deze week het Groen Genieten-label gekregen. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant (GROC).


Leestijd: 1 minuut

Het label wordt door duurzaamheidsplatform Groningen Werkt Slim uitgereikt aan horecaondernemers die hun pand en installaties hebben verduurzaamd en in de keuken met duurzame ingrediënten werken. In totaal zijn er nu 14 duurzame horecaondernemingen in de stad.

Eerder kregen Rooftop Eten&Drinken, Wadapartja Zuiderdiep, Wadapartja Westerhaven, Toet, Dennis Cooking Place, Feithhuis en Graansilo het label. Het label is geïntroduceerd zodat consumenten makkelijker voor duurzame alternatieven kunnen kiezen in de horeca van Groningen. De zaken zijn te herkennen aan het Groen Genieten-label en je vindt ze via de digitale Duurzame Stadsgids.

Daarnaast is de Groen Genieten STER officieel gelanceerd. De Groen Genieten STER wordt toegekend aan horecaondernemers die een flinke stap verder gaan met verduurzamen en geeft aandacht en uitwerking aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN. Horecaondernemers die deze uitdaging aangaan, hebben duurzaamheid verankerd in alle facetten van hun organisatie.

Groningen heeft zich als doel gesteld om in 2035 CO2-neutraal te zijn. Het label is een extra stimulans voor horecaondernemers om hun steentje bij te dragen aan de duurzame doelstellingen. Het maakt het aantrekkelijker voor ondernemers die wettelijk niet verplicht zijn, maar wel graag willen verduurzamen en dat ook belangrijk vinden. Groningen Werkt Slim hoopt met het label en de ster-variant ook de consument te inspireren.