Economie

Nieuwe lector Hanzehogeschool: 'Ingrijpende veranderingen arbeidsmarkt grootste uitdaging voor Groningen'

De arbeidsmarkt in het Noorden zal de komende jaren drastisch veranderen. We zullen, ook in Groningen, het werk met minder mensen moeten doen. Daarnaast zal de aard van het werk ook nog ingrijpend veranderen. Alleen met aanpassingsvermogen zullen we daarop een antwoord kunnen geven. Dat stelt Arjen Edzes, die vandaag wordt geïnstalleerd als lector Regionale Arbeidsmarkt aan de Hanzehogeschool Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe lector Hanzehogeschool: 'Ingrijpende veranderingen arbeidsmarkt grootste uitdaging voor Groningen'
Nieuwe lector Hanzehogeschool: 'Ingrijpende veranderingen arbeidsmarkt grootste uitdaging voor Groningen'

Binnen het lectoraat Human Capital houdt hij zich bezig met de ontwikkelingen van de regionale arbeidsmarkt. En dat is noodzakelijk, want de komende jaren veranderen de gevraagde kennis, vaardigheden en omvang van het werk flink. In Noord-Nederland moeten we het werk in de toekomst met minder mensen doen. Deze veranderingen hebben impact op de manier van werven, opleiden, binden en ontwikkelen van talent in de regio.

Talent in de Regio

Arjen Edzes voert zijn leeropdracht uit binnen Talent in de Regio, gericht op het voorbereiden van de beroepsbevolking en werkgevers voor de arbeidsmarkt van de toekomst. “Het sleutelwoord is aanpassingsvermogen; het vermogen van individuen, organisaties, sectoren en regio’s om zich snel te kunnen aanpassen wanneer kennis en vaardigheden verouderen en tekorten aan personeel gaan toenemen. Dat is de belangrijkste uitdaging voor de regio. Daar hoop ik de komende jaren mijn bijdrage aan te leveren.” aldus Edzes.

Talent in de Regio is een samenwerking tussen gemeenten, kennisinstellingen, werkgevers – en werknemersorganisaties.

Arjen Edzes

Arjen Edzes (1965) is aan de RUG afgestudeerd als arbeids- en organisatiesocioloog. Hij heeft altijd op het grensvlak van onderzoek, onderwijs en advisering gewerkt in verschillende publieke en private functies, waaronder als managementconsultant bij Deloitte en als commercieel onderzoeker bij het Centrum voor Arbeid en Beleid. Hij combineert zijn lectorschap met een aanstelling als universitair hoofddocent aan de vakgroep Economische geografie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Meer weten over het Talent in de Regio-programma? Ga naar: www.hanze.nl/talentinderegio.