Economie

Nieuwe winkels op Sontplein openen snel de deuren

Het Sontplein krijgt op korte termijn al een paar nieuwe winkels. In de komende weken openen Fietsvoordeelshop.nl, PlatteTV.nl en X2O de deuren. Dat bevestigt de Stichting Exploitatie Winkelpark Sontplein, die tot voor kort in juridisch gevecht was met de gemeente Groningen over de vestiging van een aantal andere winkels.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe winkels op Sontplein openen snel de deuren
Nieuwe winkels op Sontplein openen snel de deuren

Zo waren eigenlijk Beddenreus, Carpet Right, Action, Beter Bed en Big Bazar van plan om een winkel te openen op het Sontplein. De gemeente was echter van mening dat ze hiermee concurreerden met de binnenstad. Ook staat de gemeente alleen maar winkels toe met een winkeloppervlakte groter dan 1500 vierkante meter. De Raad van State gaf de gemeente hierin ook gelijk.

Een groot deel van de winkels komt nu niet naar het Sontplein, behalve Beter Bed. Zij openen een conceptstore met een winkelvloer van ongeveer 1600 vierkante meter. Op 1 juni opent badkamerwinkel X2O (2200m2) de deuren. Halverwege april kun je al terecht bij Fietsvoordeelshop.nl en PlatteTV.nl. De winkels komen op hetzelfde stuk waar nu Pets Place, Jysk en Toychamp XL al zitten. 

Er zijn nu nog twee winkelruimtes beschikbaar. Een daarvan is al bijna verhuurd en voor de andere ruimte zouden drie gegadigden zijn.